Ammatillisen koulutuksen uudistetut järjestämisluvat myönnetty

10.10.2017

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt uusista ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvista. Koulutuksen järjestämislupa myönnettiin kaikkiaan 144 koulutuksen järjestäjälle. Uudet järjestämisluvat tulevat voimaan vuoden 2018 alusta.

TAKK sai järjestämisluvan ammatillisen koulutuksen ja tutkintojen järjestämiseen. Lisäksi TAKKille myönnettiin työvoimakoulutustehtävä sekä laajennettu oppisopimuskoulutuksen järjestämistehtävä. Laajennettu tehtävä tarkoittaa sitä, että TAKK voi hankkia oppisopimusopiskelijoille tutkintoja myös muista oppilaitoksista, jos haluttu tutkinto ei sisälly omaan valikoimaan.

Työvoimakoulutustehtävä myönnettiin 63 hakijalle koko Suomessa (109 hakijaa), ja laajennettu oppisopimuskoulutuksen järjestämistehtävä 40 hakijalle (57 hakijaa).

- Olemme erittäin tyytyväisiä järjestämisluvan rakenteeseen, toteaa rehtori Teppo Tapani.

- Jatkossa järjestämme myös oppisopimuskoulutuksen kokonaisuudessaan itse, kun se tähän asti on Tampereen seudulla hoidettu verkostomaisesti.

- Uusi lupa tuo mukanaan joustavuutta, kun kaikki koulutuksen järjestämisen elementit ovat omissa käsissä.

Lopullinen rahoitus ja vuosittainen opiskelijamäärä ensi vuodelle selviävät loppuvuoden aikana. Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan kokonaistilanne on tiedossa joulukuun loppuun mennessä.

Vuoden alusta tulee voimaa myös uusi laki ammatillisesta koulutuksesta. Kyseessä on suurin koulutuslainsäädännön uudistus lähes 20 vuoteen. Ydinasioita siinä ovat henkilökohtaiset opintopolut, laaja-alainen osaaminen sekä tiivis yhteistyö työelämän kanssa.

Uutinen aiheesta OKM:n sivuilla

<- takaisin uutislistalle