TAKK palkittiin tänään voittajana OKM:n laatupalkintokilpailussa

01.11.2016

TAKK voitti opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) järjestämässä laatupalkintokilpailussa. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen luovutti palkinnon tänään 1.11.2016 OKM:n ammatillisen koulutuksen seminaarissa Jyväskylässä.

Laatupalkintokilpailu on järjestetty vuodesta 2001 alkaen. TAKK oli mukana kilpailussa ensimmäistä kertaa, ja palkinto saatiin heti kotiutettua Pirkanmaalle - ensimmäisen kerran koko kilpailun historiassa.

Kilpailussa arvioidaan ammatillisten oppilaitosten koulutustoiminnan laatua. Erityisteemoina tänä vuonna olivat asiakaslähtöisyys ja osaamisperusteisuus. Teemat ovat keskeisessä roolissa myös valmistelussa olevassa ammatillisen koulutuksen reformissa, joka astuu voimaan vuoden 2018 alusta.

Palkintolautakunnan perusteluissa todetaan, että TAKK:n vahvuus kouluttajana on tasainen laatu kaikilla arvioitavilla osa-alueilla: Asiakaslähtöisyys ja osaamisperusteisuus toteutuvat kaikessa toiminnassa, ja yksilöllisten opintopolkujen rakentaminen on kattava toimintatapa.  Työelämän ja toimialojen erilaisuus otetaan hyvin huomioon koulutuksen järjestämisessä ja työelämäyhteistyössä. TAKK sai kiitosta myös mm. erityisen tuen järjestämisestä sitä tarvitseville opiskelijoille.

Laatupalkinto on tunnustus oppilaitoksen toiminnasta ja sen jatkuvasta kehittämisestä, tulosten laadusta sekä esimerkillisestä työstä ammatillisen koulutuksen kehittämisessä.

- Tämä on meille tärkeä tunnustus. Olemme tehneet määrätietoista työtä laadun kehittämisessä jo usean vuoden ajan. TAKKissa kehittäminen ja rohkea edelläkävijyys ovat osa arkeamme, painottaa rehtori Teppo Tapani.

Laatupalkintoperustelut OKM:n sivuilla

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK (koulutuksen järjestäjä Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr)

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus on säätiön ylläpitämä toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestäjä, jossa päätäntävaltaa käyttävät Tampereen kaupunki, Tampereen Kauppakamari sekä alueen työelämän edustajat. TAKK tarjoaa näyttötutkintokoulutusta useilla aloilla. TAKK:ssa oli vuoden 2015 alussa noin 14 000 opiskelijaa. Henkilöstöä oli vuonna 2015 n. 300.

TAKK:n perustehtävänä on toimia ammatillisen osaamisen kehittäjänä ja huolehtia, että työ- ja elinkeinoelämällä on ammattitaitoista työvoimaa. Toimintaa ohjaavat arvot: luotettava kumppani ja rohkea edelläkävijä. Organisaation strateginen valinta edistää työ- ja elinkeinoelämän menestymistä ohjaa toimintaa läpi koko organisaation.

Asiakaslähtöisyys ja osaamisperustaisuus toteutuvat opiskelijoiden, henkilöstön ja sidosryhmien toiminnassa sekä työelämäkumppanuuksissa. Organisaation yhteiset toimintatavat henkilökohtaistamisessa ja työelämäjaksojen toteuttamisessa varmistavat asiakaslähtöisyyden ja osaamisperustaisuuden toteutumisen ja niiden laadun. Työelämän ja alojen erilaisuus huomioidaan, mikä näkyy organisaation suorituskyvyssä. Yksilöllisen opintopolun rakentaminen on TAKK:ssa kattava toimintatapa ja sitä tuetaan opiskelijoille suunnatuilla tukipalveluilla. Erityisen tuen palvelujen järjestäminen TAKK:n aikuiskoulutuksessa on erityisen maininnan arvoinen. Organisaatio toimii tasaisen hyvin ja varmasti.

Lisätiedot: http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2016/11/ammatillisen_laatupalkinnot.html?lang=fi

Laatupalkinnon TAKKin puolesta ottivat vastaan Tampereen Aikuiskoulutussäätiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Terhonen, TAKKin rehtori Teppo Tapani ja kehitysjohtaja Satu Neuvonen.

OKM:n laatupalkintokilpailussa jaettiin palkinto kolmelle koulutuksen järjestäjälle sekä yksi kunniamaininta. TAKKin lisäksi palkittiin Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä ja Kauppiaitten kauppaoppilaitos Mercuria. Kunniamaininnan sai Pop ja Jazz Konservatorio.

<- takaisin uutislistalle