Ajoneuvoasentaja, autoalan perustutkinto

  • Ajoneuvoasentajien opiskelun alussa tehdään oikeita asiakastöitä TAKKin opetuskorjaamolla. Opiskelun myöhemmässä vaiheessa taitoja syvennetään työssäoppimisjaksolla alan yrityksissä.
  • Ajoneuvoasentajat, autoalan perustutkinto-opiskelijat työn touhussa.
  • Autoalan opetuskorjaamolla on riittävästi tilaa ja nykyaikaiset työkalut ja laitteet.

Autoala sisältää autojen myynnin, huollot ja korjaukset sekä asiakaspalvelun ja yhä useammin työnkuva käsittää koko prosessin tilauksien vastaanottamisesta työn toteuttamiseen ja luovutukseen. Ajoneuvoasentajan koulutuksessa keskitytään alalla tarvittavaan keskeiseen ammattitaitoon: kädentaitoihin ja nykyaikaisten alustarakenteiden, ohjauslaitteiden, moottorin sekä autoelektroniikan vaatimien testilaitteiden hallintaan ja hyödyntämiseen. Autoalan perustutkinnosta, autotekniikan osaamisalalta valmistuu henkilöautoasentajia, raskaan kaluston asentajia, työkoneasentajia.

Ajoneuvoasentajan koulutuksen tavoite

Ajoneuvoasentajan koulutusohjelman suorittanut selviytyy itsenäisesti ammattialan perustehtävistä ja ohjattuna keskeisistä ammattitöistä. Hän osaa toimia asiakaspalvelu- ja asennustehtävissä. Hän osaa diagnosoida, huoltaa ja korjata ajoneuvoja sekä etsiä ja käyttää teknisiä tietoja ja ylläpitää taitojaan. Ajoneuvoasentaja osaa toimia työryhmän jäsenenä.

Kohderyhmä

Ajoneuvoasentajan koulutus on tarkoitettu motivoituneille autoalalle aikoville henkilöille. Hakijoilta edellytetään autoalan tutustumisjakson hyväksyttyä suorittamista tai aiempaa autoalan koulutusta tai autoalan työkokemusta.

Ajankohta

Alkamisajankohta ei ole vielä tiedossa. Soita ja kysy!

Kesto 1,5 - 3 vuotta

Paikka Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Toteutus

Koulutuksessa sovelletaan monimuotoisia opetusmenetelmiä, kuten lähi- ja verkko-opetusta, ryhmätöitä ja itsenäistä opiskelua.

Ammattityötä opiskellaan aluksi TAKKin omalla autokorjaamolla asiakkaille tehtävien töiden kautta sekä myöhemmin alan yrityksissä työssäoppimisjaksolla.

Lukusuunnitelma: Autoalan perustutkinto, autotekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja

Pakolliset tutkinnon osat

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan suuntautumisen mukaan)

Lisätiedot

Kouluttaja Jouni Asikainen, puh. 044 7906 236.
Kouluttaja Jukka Mäkiranta, puh. 044 7906 238.
Koulutuspäällikkö Ari Halmela, puh. 044 7906 250.
Sihteeri Sirpa Paulamäki, puh. 044 7906 232.

Tutkinto

Autoalan perustutkinto


Takaisin www.takk.fi/koulutus/autoala