Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus - VALMA

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA) on tarkoitettu sinulle, jos haluat hankkia ammatillisen perustutkinnon, mutta tarvitset vielä esimerkiksi opiskelutaitojen, suomen kielen taidon, matematiikan, työelämätaitojen tai arjen taitojen vahvistamista.

Haluatko opiskella ammatillisen tutkinnon?
Haluatko kuitenkin vielä vahvistaa opiskelutaitojasi ennen kuin aloitat ammatilliset opinnot?
Pitäisikö suomen kielen taitoasi vielä parantaa?
Haluatko tutustua eri ammattialojen koulutuksiin, ja vaikkapa oppisopimuskoulutukseen?
Tarvitsetko vielä valmennusta ennen kuin hakeudut ammatillisiin opintoihin?

TAKKissa voit opiskella ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa eli Valmassa. Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa ja jotka haluavat hakeutua ammatilliseen koulutukseen. Valman tavoitteena on, että saat valmiudet opiskella ammatillisessa koulutuksessa ja löydät opiskelupaikan. Valma kestää yhden lukuvuoden. Sen laajuus on 60 osaamispistettä.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos haluat hankkia ammatillisen tutkinnon, mutta tarvitset vielä esimerkiksi opiskelutaitojen, suomen kielen taidon, matematiikan, työelämätaitojen tai arjen taitojen vahvistamista. Vieraskielisten opiskelijoiden tavoitteena on saavuttaa koulutuksessa B1-tasoinen kielitaito suomen kielessä.

Ajankohta

Alkamisajankohta ei ole vielä tiedossa. Soita ja kysy!

Kesto 1 lukuvuosi


Valma antaa mahdollisuuden tutustua eri ammattialoihin koulussa ja työpaikalla ja jopa suorittaa ammatillisia opintoja koulutuksen aikana. Voit tutustua myös oppisopimuskoulutukseen Valman aikana. Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti ammatilliseen koulutukseen, jos sopiva koulutus löytyy ja valmiudet ovat kunnossa.

Soita ja kysy lisää!

Kouluttaja Mari Poikolainen, puh. 044 7906 484
Kouluttaja Tiina Jokela, puh. 044 7906 347
Koulutuspäällikkö Janne Haikansalo, puh. 044 7906 342
Sihteeri Leena Oraluoma, puh. 044 7906 374
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi


Takaisin www.takk.fi/koulutus/maahanmuuttajakoulutus