Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

VALMA aikuisille maahanmuuttajille

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA) on tarkoitettu sinulle, jos haluat hankkia ammatillisen perustutkinnon, mutta tarvitset vielä esimerkiksi opiskelutaitojen, suomen kielen taidon, matematiikan, työelämätaitojen tai arjen taitojen vahvistamista.

VALMA eli Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus on sinulle, jos haluat

  • oppia lisää suomen kieltä
  • opiskella tulevaisuudessa ammatin
  • opiskella ryhmässä, jossa muutkin opiskelijat ovat aikuisia
  • tutustua eri ammattien koulutuksiin ja oppisopimuskoulutukseen
  • suorittaa esimerkiksi YKI-tutkinnon, työturvallisuuskortin tai hygieniapassin.

VALMAssa voivat opiskella aikuiset maahanmuuttajat, jotka haluavat ammatilliseen koulutukseen, mutta tarvitsevat lisää valmennusta ja ohjausta ennen kuin se on mahdollista. VALMAn tavoitteena on, että löydät opiskelupaikan tai työpaikan.

VALMAssa opit lisää suomen kieltä yhdessä muiden aikuisten kanssa. Tavoitteena on saavuttaa kielitaito B1. VALMAssa on mahdollista suorittaa myös suomen kielen keskitason YKI-tutkinto.

VALMAssa opiskelet suomalaista työelämää, tutustut eri ammatteihin ja koulutusmuotoihin. Vahvistat opiskelutaitojasi niin, että VALMAn jälkeen pärjäät ammattiopinnoissa. VALMAssa voit suorittaa työturvallisuuskortin, hygieniapassin, hätäensiapukortin tai muita kortteja, esimerkiksi trukkikortin, jos tarvitset niitä myöhemmin työelämässä. Jos löydät opiskelupaikan koulutuksen aikana, voit siirtyä VALMAsta joustavasti ammattiopintoihin. Voit siirtyä myös töihin, jos löydät työpaikan.

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa ammatillisten perustutkintojen osia, esim. yhteisiä opintoja (matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen, yhteiskunta- ja työelämäosaaminen sekä viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen).

Koulutukseen sisältyy opiskelussa ja työssä tarvittavia tietotekniikkataitoja, esim. Office365, Moodle ja sosiaalinen media. Koulutuksessa on mahdollista oppia myös tietotekniikan perustaitoja, esim. sähköposti ja tekstinkäsittely.

VALMA kestää yhden lukuvuoden. Uusia ryhmiä alkaa elokuussa ja tammikuussa. Voit kysyä vapaita paikkoja myös muina aikoina. VALMAn opiskelijat saavat ruoan opiskelupäivinä.

Ajankohta

08.08.2018 - 31.05.2019
Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

Kesto 1 vuosi


Kysy lisää!

valma@takk.fi
Kouluttaja Mari Poikolainen, puh. 044 7906 484
Kouluttaja Tiina Jokela, puh. 044 7906 347
Koulutuspäällikkö Janne Haikansalo, puh. 044 7906 342
Sihteeri Leena Oraluoma, puh. 044 7906 374
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi


Takaisin www.takk.fi/koulutus/maahanmuuttajakoulutus