Autokorinkorjaaja, autoalan perustutkinto

Autokorinkorjaajan koulutus antaa autokorinkorjaajan työssä tarvittavat perustiedot ja taidot. Korjausmenetelmien lisäksi opiskelija tutustuu perinteisiin oikaisutekniikoihin sekä hitsaus- ja juotosmenetelmiin.

Alusta- ja hallintalaitteiden sekä korin mittatoleranssit ovat pienentyneet, joten veto- ja oikaisutyöt vaativat mittaustekniikan hallintaa. Suomen autokanta on iäkästä, joten autokorinkorjaajan on tärkeää hallita oikeat korroosion korjausmenetelmät sekä tiedostettava ruosteenestokäsittelyiden merkitys korikorjauksissa.

Autokorinkorjaajan opintojen tavoitteet

Autokorinkorjaajan koulutusohjelman suorittanut hallitsee auton yleisimmät alusta-, moottori- ja sähkölaiterakenteet. Hän selviytyy ammatissa tarvittavista hitsauksista, liitos- ja ohutlevytöistä ja metallien liimauksista. Hän osaa tehdä pintaosien oikaisutyöt, korinosien oikaisut, vaihdot ja sovitukset sekä lasien vaihdot sekä tuntee korinsähkötekniikan perusteet.

Kohderyhmänä autokorinkorjausalalle aikovat

Autokorikorjaajan koulutus on tarkoitettu motivoituneille autoalalle aikoville henkilöille. Hakijoilta edellytetään autoalan tutustumisjakson hyväksyttyä suorittamista tai aiempaa autoalan koulutusta tai autoalan työkokemusta.

Ajankohta

Alkamisajankohta ei ole vielä tiedossa. Soita ja kysy!

Kesto noin 1,5 - 3 vuotta

Paikka Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Toteutus

Koulutuksessa sovelletaan monimuotoisia opetusmenetelmiä, kuten lähi- ja verkko-opetusta, ryhmätöitä ja itsenäistä opiskelua. Ammattityötä opiskellaan aluksi TAKKin omalla autokorikorjaamolla asiakkaille tehtävien asiakastöiden kautta sekä myöhemmin alan yrityksissä työssä oppimisjaksoilla.

Tutkinto suoritetaan pääsääntöisesti moduuleittain.

Lukusuunnitelma

Lisätiedot

Kouluttaja Isto Kotavuopio, puh. 044 7906 246
Kouluttaja Teemu Nurmi, puh. 044 7906 270
Koulutuspäällikkö Ari Halmela, puh. 044 7906 250
sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi

Tutkinto

Autoalan perustutkinto


Takaisin www.takk.fi/koulutus/autoala