Kuorma- ja linja-autoasentaja tai työkoneasentaja, autoalan perustutkinto

Kuorma- ja linja-autoasentajan sekä työkoneasentajan työ käsittää yhä useammin koko prosessin tilauksen vastaanottamisesta työn toteuttamiseen ja luovutukseen. Asentajan työhön kuuluvat diagnosointi, huollot ja korjaukset sekä asiakaspalvelu. Työ edellyttää yrittäjämäistä otetta.

Kuorma- ja linja-autoasentaja tai työkoneasentajan koulutuksen painopistealueina ovat erilaiset kädentaidot ja käsityövälineet sekä nykyaikaisten alustarakenteiden, ohjauslaitteiden, moottorin sekä autoelektroniikan vaatimat testilaitteet ja niiden käyttö huolto- ja korjaustöissä. Kuorma- ja linja-autoissa sekä työkoneissa nopeasti kehittyvät, sähköllä ja elektroniikalla toimivat hydrauliikka, pneumatiikka ja mekaniikka asettavat uusia vaatimuksia työkoneasentajille.

Koulutus tapahtuu pääosin oppilaitoksen yhteystyöyrityksessä ohjattuna työssäoppimisena. Yritykseen siirrytään lyhyen aloitusjakson jälkeen.

Koulutus kestä enintään 75 viikkoa.

Tavoite

Koulutuksen suoritettuaan henkilö selviytyy itsenäisesti ammattialan perustehtävistä ja ohjattuna keskeisistä ammattitöistä.  Hän osaa toimia asennustehtävissä, osaa valita oikeat öljylaadut, suorittaa hydrauliikka- ja pneumatiikkajärjestelmän korjaustöitä ja suorittaa paine- ja virtausmittaukset sekä huoltaa järjestelmän. Hän tuntee hydrauliikan ja pneumatiikan yleisimmät piirrosmerkit ja osaa lukea järjestelmäkaavioita. Hän hallitsee vianetsinnän ja esiohjauksen perusperiaatteet.

Kohderyhmä

Kuorma- ja linja-autoasentajan tai työkoneasentajan koulutus on tarkoitettu motivoituneille autoalalle aikoville henkilöille.

Hakijalla on oltava

Lukusuunnitelma: Autoalan perustutkinto, työkonetekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja

Koulutukseen kuuluvat seuraavat tutkinnon osat

Lukusuunnitelma: Autoalan perustutkinto, kuorma- ja linja-autotekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja

Koulutukseen kuuluvat seuraavat tutkinnon osat

Koulutukseen on jatkuva haku

Jos olet työtön, lähetä tietosi, niin kouluttajamme on sinuun yhteydessä!

Lisätiedot

Koulutussuunnittelija Teemu Pisto, puh. 044 7906 243
Koulutuspäällikkö Ari Halmela, puh. 044 7906 250
Sihteeri Sirpa Paulamäki, puh. 044 7906 232
sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi


Takaisin www.takk.fi/koulutus/autoala