Levyseppähitsaaja, kone- ja metallialan perustutkinto

Kone- ja metallialan perustutkinto on poistunut valikoimista. Hitsaajat opiskelevat nykyisin Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon koulutuksissa.


 

Levyseppähitsaaja, kone- ja metallialan perustutkinto: Hitsaajaksi sopii oma-aloitteinen ja vastuullisesti toimiva henkilö. Työ vaatii tarkkuutta ja kehittyvä ala uuden opiskelua.

Levyseppähitsaajan (kone- ja metallialan perustutkinto) opinnoissa hankit perustiedot ja -taidot erilaisten metallirakenteiden valmistamiseen: koneenosia, palkkeja, säiliöitä, rakennusten teräsrunkoja… kaikkea mitä metallista voidaan tehdä. Opit käyttämään metallin työstämisessä tarvittavia koneita ja laitteita, huolehtimaan työturvallisuudesta ja työpaikan siisteydestä ja käsittelemään työssä syntyvät jätteet oikein.

Levyseppähitsaajan tutkinto sopii metallialalle aikovalle

Levyseppähitsaajan peruskoulutus sopii hitsausalan työtehtäviin aikoville. Ennen levyseppähitsaajan opintoja on kuitenkin syytä tutustua alaan Metallialan tutustumisjaksolla tai muissa alan opinnoissa tai hankkimalla alan työkokemusta.

Hitsaajan työt sopivat oma-aloitteiselle ja yhteistyökykyiselle tekijälle. Vastuullisuus ja kyky ajatella taloudellisesti ovat myös metallialan ammattilaisilla arvostettuja ominaisuuksia. Metalliammattilaisten on ylläpidettävä ja kehitettävä ammattitaitoaan jatkuvasti, koska alan laatuvaatimukset ja tekniikka kehittyvät jatkuvasti.

Vuorotyö on alalla yleinen käytäntö, joten opiskelijaksi hakautuvalla on oltava mahdollisuus työskennellä vähintään 2-vuorotyössä.

levyseppähitsaajien koulutus yrityksille

Levyseppähitsauskoulutuksia voidaan järjestää myös yrityksille räätälöityinä täsmäkoulutuksina ilman tutkintotavoitetta. Tällöin koulutuksen sisältö voidaan muokata tarkasti yrityksen tarpeiden mukaan... Soita ja kysy!

Ajankohta

Alkamisajankohta ei ole vielä tiedossa. Soita ja kysy!

Laajuus 90 opintoviikkoa

Paikka TAKK Nirvan toimipiste, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere


Koulutuksen alussa tehdään henkilökohtainen suunnitelma opiskeluun ja levyseppähitsaajan tutkinnon suorittamiseksi. Suunnitelmassa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen (esim. aiemmat opinnot ja työkokemus) eikä tuttuihin asioihin tarvitse haaskata aikaa.

Levyseppähitsaaja, kone- ja metallialan perustutkinto -koulutuksen ja tutkinnon sisältö

Levyseppähitsaajan eli kone- ja metallialan perustutkintoa varten suoritetaan neljä pakollista ja neljä valinnaista tutkinnon osaa.

Pakolliset tutkinnon osat

  • Asennuksen ja automaation perustyöt
  • Koneistuksen perustyöt
  • Levytöiden ja hitsauksen perustyöt
  • Levy- ja hitsaustyöt

Valinnaiset opinnot (valitaan 4 osaa)

  • Hitsaus
  • IW-hitsaus
  • Levy- ja teräsrakennetyöt
  • Levy- ja hitsausalan CNC-valmistus
  • NC-tarkkuussärmäys

Kysy lisää

Kouluttaja Kyösti Kiiski, puh. 044 790 6223
Koulutuspäällikkö Marko Kankaanpää, puh. 044 7906 651
Sihteeri Reija Touhunen, puh. 044 790 6231
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi


Takaisin www.takk.fi/koulutus/metallitekniikka