Lukkosepän ammattitutkinto

Lukkosepän ammattitutkinto poistuu tutkintovalikoimasta 2018. Jatkossa lukkoseppien koulutus järjestetään todennäköisesti osana Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkintoa. Tiedotamme lukkoseppien koulutuksen jatkumisesta myöhemmin.

Vanhan lukkosepän ammattitutkinnon mukaisia koulutuksia ei TAKKissa enää käynnisty.


Lukkosepän ammattitutkinnon opiskelija hankkii valmiudet lukkoseppänä ja turvallisuusjärjestelmien asentajana työskentelemiseen. Tutkinnon suoritettuaan hän hallitsee lukkosepän perustaitojen lisäksi turvallisuusjärjestelmien asentamisen ja huoltamisen. Hän tuntee myös työhön liittyvät keskeiset säädökset ja ohjeet ja osaa soveltaa niitä työssään.

Lukkosepän ammattitutkinnon suorittaneet toimivat esimerkiksi turvasuojausliikkeisssä turvallisuusjärjestelmien asiantuntijatehtävissä.

Kohderyhmä

Koulutus sopii hyvin henkilöille, joilla on sähkö-, ICT- tai automaatioalan tutkinto. Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään mm. nuhteetonta taustaa, motivaatioita työllistyä turvallisuusalalle ja riittäviä opiskeluvalmiuksia.

Toteutus

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma opiskelua ja tutkinnon suorittamista varten. Suunnitelmassa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen. Tuttuihin asioihin ei siis tarvitse tuhlata aikaa.

Koulutukseen kuuluu sekä lähiopetusta että ohjattua työssäoppimista.

Lukkosepän ammattitutkinnon sisältö

Lukkosepän ammattitutkintoon kuuluu kolme pakollista tutkinnon osaa sekä kaksi valinnaista osaa.

Pakolliset osat

Valinnaiset osat, joista valitaan kaksi

Lisäksi opintoihin sisältyy EA I, työturvallisuuskorttikoulutus, tulityökorttikoulutus sekä erillinen sähkölaitteiden asennus -opintokokonaisuus.


Katso myös

www.takk.fi/sahko
www.takk.fi/koulutus/turvallisuusala