Ravintolakokin ammattitutkinto

  • Ravintolakokkien opiskeluun kuuluu käytännön harjoittelua sekä TAKKin opetuskeittiöllä että oikeissa ravintoloissa.
  • Ravintolakokkina pääset tuottamaan makunautintoja asiakkaille.

Ravintolakokin ammattitutkinnon opiskellut kokki tekee yhteistyötä toisten ammattilaisten kanssa valmistaessaan ruokaa ja palvellessaan asiakkaita. Ravintolakokki arvostaa omaa ammattiaan mutta myös toisten ammatillista osaamista. Ravintolakeittiön hektinen työtahti edellyttää ripeyttä sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Kokit eivät tee ainoastaan ruokaa. Heiltä vaaditaan myös taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelua ja ruokalistojen suunnittelua.

Ravintolakokin työssä yhdistyvät itsenäinen toiminta ja ryhmätyöskentely eri-ikäisistä työkavereista koostuvan tiimin jäsenenä.

Ravintolakokkina pääset tuottamaan asiakkaille makunautintoja!

Ajankohta

17.08.2018 - 31.10.2019
Ravintolakokin ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus
20.08.2018 - 18.10.2019
Ravintolakokin ammattitutkinto

Kesto 1,5 - 2 vuotta

Paikka TAKK Tampereen valtatie 15


Ravintolakokiksi opiskelu ja tutkinnon suorittaminen

Ravintolakokin koulutuksen alussa opiskelijalle tehdään henkilökohtainen suunnitelma opiskelua ja tutkinnon suorittamista varten. Suunnitelmassa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi työkokemuksen ja aiemman opiskelun kautta kertyneet taidot) eikä tuttuihin asioihin tuhlata aikaa.

Opiskelun kesto on 1,5 - 2 vuotta ja määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.

Ravintolakokiksi opiskeluun kuuluu lähiopetuspäiviä, työssä oppimista sekä verkko-oppimisympäristön kautta ohjattua etäopiskelua. Teoriaopinnoissa opetusmenetelmät ovat lähiopetus, verkko-opetus ja erilaiset oppimistehtävät. Lähiopetus ja työssä oppiminen vuorottelevat koulutuksen aikana.

Ravintolakokin ammattitutkinto suoritetaan näyttönä: ammattitaito osoitetaan monipuolisissa työtehtävissä ravintoloiden keittiöissä koulutuksen aikana.

Koulutuksesta voi suorittaa myös osatutkintoja.

Ravintolakokin ammattitutkinto: opintojen ja tutkinnon sisältö

Ravintolakokin ammattitutkintoon suoritetaan kolme tutkinnon osaa.

Pakollinen osa

Valinnaiset osat, joista valitaan kaksi

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384
Sihteeri Tiina Partanen, puh. 044 7906 401
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi


Takaisin www.takk.fi/koulutus/matkailu_ja_ravitsemisala