Suurtalouskokin ammattitutkinto

  • Suurtalouskokin työssä näet oman käden jäljen ja jokainen päivä on erilainen!
  • Vario Cooking Center - suurtalouskokkien treeniympäristöä TAKKin opetuskeittiössä.

Suurtalouskokin ammattitutkinnon suorittanut kokki hallitsee taloudellisen ruoanvalmistuksen ja pystyy valmistamaan suuria ateriamääriä kerralla. Suurtalouskokki osaa suunnitella aterioita ja ruokalistoja useille viikoille eteenpäin. Hän tuntee erilaiset ruokarajoitteet ja pystyy huomioimaan ne valmistaessaan suuria määriä ruokaa.

Kokit eivät vain tee ruokaa. Heiltä vaaditaan myös taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja sekä raaka-aineiden esivalmistelua.

Suurtalouskokit pystyvät työskentelemään itsenäisesti, mutta myös luotettavana ja tärkeänä työryhmän jäsenenä.

Kokin työssä jokainen päivä on erilainen ja oma käden jälki näkyy koko ajan.

kohderyhmä

Jos olet kiinnostunut työskentelemään kokkina ravintoloissa tai muissa catering-alan toimipisteissä, suurtalouskokin ammattitutkinto-opinnot ovat hyvä vaihtoehto.

Matkailu- ja ravitsemisalan työkokemus tai koulutus katsotaan hakijalle eduksi, mutta suurtalouskokin koulutus sopii myös alalle tuleville.

Ajankohta

Alkamisajankohta ei ole vielä tiedossa. Soita ja kysy!

Kesto 1,5 - 2 vuotta

Paikka TAKK Tampereen valtatie 15


Toteutus

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen suunnitelma opiskelua ja tutkinnon suorittamista varten. Suunnitelmassa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi työkokemuksen ja aiemman opiskelun kautta kertyneet taidot). Opiskelu aloitetaan opiskelijalle sopivalta tasolta eikä tuttuihin asioihin tarvitse käyttää liikaa aikaa.

Koulutus sisältää lähiopetuspäiviä, työssä oppimista sekä verkko-oppimisympäristön kautta ohjattua etäopiskelua.

Lähiopetus ja työssä oppiminen vuorottelevat koulutuksen aikana. Suurtalouskokin ammattitutkinnon tutkintosuoritukset toteutetaan suurtalous- tai henkilöstöravintoloiden keittiöissä monipuolisissa työtehtävissä koulutuksen aikana.

Sisältö: Suurtalouskokin ammattitutkinto

Pakollinen osa

  • Ruoanvalmistus ammattikeittiössä

Valinnaiset osat, joista valitaan kaksi

  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa
  • Tilaus- ja juhlapalveluissa toimiminen
  • Erityisruokavalioaterioiden valmistus
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä
  • Tutkinnon osa muusta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 

Kysy lisää!

Kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384
Sihteeri Tiina Partanen, puh. 044 7906 401
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi


Takaisin www.takk.fi/koulutus/matkailu_ja_ravitsemisala