Veneyrittäjille kehittämisen tuulia

Venealan yritysjohtajat saivat oppia johtamiseen ja yritystensä kehittämiseen TAKKin ja Venealan Keskusliiton järjestämästä johtamisvalmennuksesta. Laatuaan ensimmäisen venealan yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suoritti 16 venealan yrittäjää ja yritysjohtajaa. Keväällä 2011 päättynyt valmennus on osa TAKKin ja Venealan keskusliiton pitkään jatkunutta Finnboat Akatemia -yhteistyötä.

Leevene Oy - yhteiset murheet jakoon

Helsinkiläisen Leevene Oy:n toimitusjohtaja Joni Leevelle koulutuksen anti merkittävä ja konkreettinen. Hän verkostoitui muiden alan toimijoiden kanssa ja yrittäjät perustivat koulutuksen päätyttyä yhteisen Ykköstelekat-ketjun.

- Tarkoituksena on kehittää yhteisiä toimintamalleja ketjuun kuuluvien yritysten kesken, hankkia yhteistä koulutusta ja tehdä yhteismarkkinointia, Leeve kertoo.

- Huomasimme, että yrittäjien murheet ovat monesti hyvin samanlaisia. Yhdessä pohtimalla niihin löytyy parempia ratkaisuja.

Merimarina - näkyvyys kuntoon

Tamperelaisen Merimarina Oy:n toimitusjohtaja Saija Meriläiselle koulutus toi potkua erityisesti markkinointiin. Meriläinen laittoi yrityksensä nettisivut uusiksi, avasi Facebook-sivun ja teki flyereitä sekä muita jaettavia markkinointimateriaaleja.

Merimarina myös uusi tietokantaansa ja paransi nettisivujen seurattavuutta. Netissä järjestetyn kilpailun kautta yritys sai 3 000 uutta kontaktia ja laajensi näin postituslistaansa merkittävästi.

- Tavoitteena oli lisätä tunnettavuuttamme ja näkyvyyttämme, Näsijärven rannassa pitkään toimineen perheyrityksen luotsaaja kertoo.

- Tulokset ovat lupaavia. Esimerkiksi nettisivujen kävijämäärät nousivat kesän aikana merkittävästi. Suosittelen koulutusta lämpimästi, Meriläinen kuittaa.