Seudullinen johtamisen erikoisammattitutkinto

Tampereen ympäristökuntien esimiehet vahvistivat johtamisosaamistaan

- Johtamisen erikoisammattitutkinto kehitti esimiesten prosessien johtamisen ja toiminnan suunnittelun taitoja. Myös muutoksen johtaminen oli tärkeä ja ajankohtainen osa koulutusta, kertoo Kangasalan henkilöstöjohtaja Eija Tetri-Lähde.

- Koulutus mahdollisti vertaistuen ja vuorovaikutuksen eri kunnissa toimivien kollegoiden välillä sekä benchmarkkauksen ja hyvien käytäntöjen jakamisen.

Päiväkodin johtaja Heidi Kankaanpää Ylöjärveltä vahvistaa verkostoitumisen tärkeyden.

- On ollut mielenkiintoista tavata omia kollegoita muista kunnista ja toisaalta kuulla muiden kunnan toimielinten toiminnasta. Sitä kautta on tullut uutta näkemystä ja perspektiiviä omaan työkenttään.

Koulutus vahvisti Kankaanpään näkemystä erityisesti henkilöstöjohtamisesta. Kehittämistehtävä on oleellinen osa JET-koulutusta: Kankaanpää päätyi ajankohtaiseen aiheeseen: osapäivähoidon kehittämiseen.

- Kehittämistehtäväni lopputulos ei olisi näin onnistunut, jos henkilöstö ei olisi lähtenyt innolla mukaan kehittämiseen.

Yhteisen suunnittelun tulos

Koulutus suunniteltiin ja toteutettiin Tampereen kehyskuntien ja TAKKin yhteistyönä.

- Työnantajan näkökulmasta oli tärkeää, että kunnat pääsivät vaikuttamaan koulutuksen sisältöön, kertoo Tetri-Lähde.

Jo koulutuksen suunnitteluvaiheessa oli tavoitteena, että seudullinen johtamisen erikoisammattitutkinto käynnistyy jatkossa vuosittain; seuraavaksi on alkamassa  suunnitelman mukaisesti jo kolmas koulutus. Johtamisen erikoisammattitutkinnon suorittaneille on syksyllä käynnistymässä JETin jatkoksi kehitetty esimiestyön jatkokoulutus.

- Meiltä on kyselty koulutusta, joka sopisi erikoisammattitutkinnon jälkeen tehtäväksi. Tutkintojärjestelmän puitteissa JET on korkein mahdollinen tutkinto. Uudella koulutuksella haluamme vastata kysyntään ja vahvistaa esimiesten johtamistaitoja entisestään, toteaa koulutuspäällikkö Rosa Hyvönen.

 

Lisätiedot
Koulutuspäällikkö Rosa Hyvönen,
p. 044 7906 428, s-posti muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi