Autonomi-korjaamoissa satsataan osaamiseen

Autojen nopea tekninen kehitys haastaa autokorjaamot – asentajien osaamisen täytyy pysyä vähintään samassa vauhdissa. 

- Korjaamohenkilöstön jatkuva kouluttautuminen on elinehto, jos halutaan pysyä mukana, vahvistaa Autonomi-korjaamoketjun ketjupäällikkö Tomi Rajaniemi

Autonomi-ketju on Rajaniemen mukaan Suomen nopeimmin kasvava autokorjaamoketju. Se on perustettu neljä vuotta sitten, ja nyt siihen kuuluu jo noin 110 korjaamoa Nauvosta Inariin. 

Ketjun korjaamot ovat pääosin pieniä, 1-3 henkilön yrityksiä. Ketjun etuna on, että siihen kuuluvat yritykset saavat käyttöönsä mm. Huoltolaskurin ja markkinointipalvelut sekä yhteiset mainoskampanjat ja koulutukset. TAKK on yksi ketjun koulutuskumppaneista. 

Vuoden Taitaja

Kouluttautumiseen ja osaamisen kehittämiseen ketju kannustaa mm. vuosittaisilla Taitaja-kisoilla. Tänä vuonna kisat ja Autonomi-korjaamopäivät järjestettiin yhteistyössä TAKKin kanssa, Nirvan kampuksella. Kilpailun lisäksi päivään sisältyi asiantuntijaluentoja ajankohtaisista asioista, mm. sähköisistä huoltokirjoista. 

Taitaja-kisat ovat avoin kilpailu kaikille ketjun korjaamoille. Tänä vuonna mukana oli 70 korjaamoa, kaukaisimmat Rovaniemeltä. Kisa käydään yksilökisana, ja voittaja palkitaan Vuoden Taitaja -kiertopalkinnolla. Kaupan päälle saa mainetta ja kunniaa. 

Voittaja ratkotaan tehtävä- ja teoriarasteilla, joissa mm. etsitään sähkövikoja ja suoritetaan katsastustarkastus. Vuoden 2016 voittajaksi tiensä raivasi Tommi Rokka, joka on kaarinalaisen KumRok Oy:n yrittäjä ja asentaja. 

Kilpailu ja korjaamopäivät toimivat samalla kohtaamis- ja verkostoitumispaikkana korjaamoyrittäjille. Yhteistyökumppanit ovat mukana esittelemässä tuoteuutuuksiaan ja ketjujohto on kertomassa ajankohtaisista ketjun palveluista. 

Täsmäkoulutusta

Ketjuyhteistyö mahdollistaa yhteisesti hankitut täsmäkoulutukset korjaamoille. TAKKin kanssa on toteutettu autoalan asennusosaamiseen, kuten autosähkö- ja ilmastointiasennuksiin sekä vianhakuun, liittyviä koulutuksia, mutta nyt on suunnitteilla jotain uutta. 

Syksyllä on tavoitteena käynnistää TAKKin Palveluosaajapassi®-valmennus autokorjaamoille. Palveluosaamiseen kiinnitetään ketjussa erityistä huomiota. Korjaamojen palvelun testaamisessa on Rajaniemen mukaan hyödynnetty esimerkiksi mysteerishoppaajia. 

Palveluosaajavalmennuksen tavoitteena on Rajaniemen mukaan kasvattaa asiakaspalveluosaamista ja kehittää autohuoltoon liittyviä käytäntöjä. Hyvällä asiakaspalvelulla Autonomi-korjaamot erottutuvat muista korjaamoista positiivisen asiakaskokemuksen myötä. 


Lue lisää autoalasta