Koetko hoitotyön omaksesi? Pidätkö asiakaspalvelusta ja toisten auttamisesta ja olet jo sosiaali- ja terveysalan ammattilainen ja kaipaat työhösi uutta ammatillista sisältöä?

Jalkojenhoitajan työ on kaikkea tätä. Jalkahoito on ihmisläheistä asiakaspalvelutyötä, jossa näkee heti työnsä tulokset. Monen unelma alanvaihdosta ja yrittäjyydestä tai vaihtelusta omaan työhön on toteutunut tämän koulutuksen kautta. Haaveiletko sinä uudesta osaamisesta, alanvaihdosta tai yrittäjyydestä?

Terveysalan ammattitutkinnosta, jalkojenhoitotyön osaamisalalta valmistuu jalkahoitajia vaativiin terveysalan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön tehtäviin. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt rekisteröidään Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) ylläpitämään keskusrekisteriin. Terveysalan ammattitutkinto ei ole ns. alalletulotutkinto.

Tutkinnon suorittaneilla on ammattitaito tehdä työtään sosiaali- ja terveysalan eettisiin periaatteisiin, säädöksiin ja määräyksiin perustuen. He osaavat tehdä itsenäisesti oman alansa työtehtäviä ja toimia lääkärin antamien hoito-ohjeiden mukaisesti. Tutkinnon suorittaneet käyttävät turvallisesti eri hoitomenetelmissä käytettäviä materiaaleja, työvälineitä ja laitteita ja he osaavat ohjata asiakasta ja hänen tukiverkostoaan varmistaen hoidon jatkuvuuden ja edistäen asiakkaan terveyttä ja hyvinvointia.

Terveysalan ammattitutkinnon suorittaneet työskentelevät varmistaen potilas- ja työturvallisuuden. Työtä voidaan tehdä osana moniammatillista asiantuntijaverkostoa. Tutkinnon suorittaneet osaavat arvioida ja perustella omaa toimintaansa, kehittää ja ylläpitää ammattitaitoaan sekä toimia työyhteisössä oman alansa kehittäjinä.

Jalkojenhoitotyön osaamisalan suorittaneilla jalkahoitajilla on taito hoitaa asiakkaan jalat, tehdä keventäviä ja suojaavia ortooseja sekä ohjata asiakasta terveyden edistämisessä ja jalkojen omahoidossa.

Koulutuksesta saat osaamista mm. seuraaviin teemoihin:

 • Jalkojenhoidon merkitys ihmisen kokonaishoidossa
 • Ihmisen elimistön rakenne ja toiminta
 • Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
 • Hoitoympäristön suunnittelu
 • Jalkahoidon hoitosuunnitelman laatiminen asiakasanalyysin pohjalta ja jalkahoitojen toteutus
 • Tavallisimpien iho- ja kynsiongelmien hoitaminen
 • Vanhusten jalkojenhoito
 • Diabetespotilaan jalkojenhoito
 • Poran käyttö jalkahoidossa
 • Kevennysten käyttö
 • Yrittäjyys

Terveysalan ammattitutkinnon (jalkojenhoitaja) sisältö

Terveysalan ammattitutkintokoulutus, jalkojenhoitotyön osaamisala muodostuu lähiopetuksesta, itsenäisestä opiskelusta ja työssäoppimisesta Koulutuskeskus Lumovan opiskelijahoitolassa. Jalkahoitajan tutkinnossa on kaksi pakollista ja yksi valinnainen osa.

Tutkinnon pakolliset osat

 • Ammattiosaajana toimiminen terveysalalla
 • Jalkojenhoitotyössä toimiminen

Tutkinnon valinnainen osa

 • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen

Tutustu terveysalan ammattitutkinnon ePerusteisiin

Tähän tutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Tutustu terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä.

 

Nimi Ala Tyyppi Ajankohta
Terveysalan ammattitutkinto, jalkojenhoitotyön osaamisala Kauneudenhoito;Sosiaali- ja terveysala Tutkintoon valmistava 10.03.2020—27.11.2020
Paikka

Koulutuskeskus Lumova, Valtatien kampus
Tampereen valtatie 15
33100 Tampere

Hinta

Koulutus maksaa 850 € (hintaan sisältyy alv 24 %). Koulutusmaksun lisäksi opiskelija ostaa jalkojenhoidossa käytettävät laadukkaat instrumentit (n. 800 €).

Koulutusmaksu maksetaan kahdessa erässä koulutuksen alettua. Ensimmäinen erä laskutetaan n. kaksi viikkoa koulutuksen alun jälkeen.

Hakeutuminen
Hakuaika: 16.08.2019—13.10.2019

Koulutukseen hakeudutaan verkkohakulomakkeella 13.10.2019 mennessä.

 

Hakulomakkeeseen
Lisätiedot

Lisätiedot

Koulutuskeskus Lumova
koulutuspäällikkö Katariina Tala, puh. (044) 7906 150.
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi