Tämän koulutuksen tavoitteena on kouluttaa työntekijöitä järjestyksenvalvonta tehtäviin K-S Turvamiehet Oy:lle turvaten siten osaavan työvoiman saatavuuden. Lähtökohtana on työsuhteen solmiminen yritykseen koko koulutuksen suorittaneiden opiskelijoiden kanssa. Koulutus järjestetään rekrytoivana koulutuksena yhteistyössä K-S Turvamiehet Oy:n, Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen ja Pirkanmaan TE-toimiston kanssa.
Koulutus on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille, jotka ovat alalle soveltuvia ja nuhteettoman taustan omaavia ja ovat esteettömiä saamaan poliisilaitokselta hyväksynnän järjestyksenvalvojaksi.

Koulutuksesta järjestettiin TE-live infolähetys 7.9.2021. Katso lähetyksen tallenne osoitteesta Osaajaksi turvallisuusalalle - kouluttaudu ja työllisty järjestyksenvalvojaksi (te-live.fi)

Kohderyhmä

Koulutus sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään järjestyksenvalvojan työssä. Järjestyksenvalvojan tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta toimialueillaan.
Järjestyksenvalvojan tehtävä on useimmiten itsenäinen, ja siinä korostuu vastuullisuus, yritysturvallisuuden tuntemus ja ongelmanratkaisutaidot. Kysymyksessä on ennen muuta palveluammatti, joka vaatii riittävän suomenkielen hallinnan ja hyvää fyysistä kuntoa. Tämä koulutus antaa erinomaiset valmiudet nähdä, tutustua ja luoda ura kasvavalla ja monipuolisella turvallisuusalalla.

Toteutus

Koulutukseen hyväksytään ensin vain vain orientointijakson ajaksi.
Ryhmän koulutus alkaa orientoivalla jaksolla ajalla 15.12.2021-14.1.2022 ja jatkuu ammatillisella jaksolla 15.1.2022-18.3.2022.

Koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua, joista osa toteutetaan verkossa, sekä työssäoppimista. Koulutuksessa laaditaan jokaiselle henkilökohtainen osaamisen suunnitelma HOKS, joka pitää sisällään opiskelijan henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi

- Järjestyksenvalvojan peruskurssi
- Järjestyksenvalvojan voimankäytön lisäkoulutus
- Tulityökorttikoulutus
- Työturvallisuuskorttikoulutus
- Ensiapuvalmius, EA1
- OC-kaasusumutinkoulutus
- TKP-teleskooppipatukkakoulutus
- Tieturva 1

Korttien viranomaismaksut jäävät opiskelijan maksettaviksi.

Teoriakoulutus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkoulutuksena turvallisuusalan ammattitutkinnon osan, järjestyksenvalvonta, sisällön mukaisesti. Työssäoppimisjaksot toteutetaan HOKS:in mukaan. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja.

Turvallisuusalan ammattitutkinnon järjestyksenvalvonta on tutkinnon osan näyttö. Katso Tutkinnon ePerusteet https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6123510/reformi/tutkinnonosat/6123495

 

Ajankohta

15.12.2021—18.03.2022

Kesto

15.12.2021-18.3.2022

Paikka

TAKK Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Korttien viranomaismaksut jäävät opiskelijan maksettaviksi.

Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://www.te-palvelut.fi/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/tyovoimakoulutus/haku-ja-valinta .

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Hakeutuminen

Hakuaika: 06.10.2021—28.11.2021

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Koulutusnro on 702197. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten täytä hakemuksesi huolellisesti. Puutteellisesti täytetty hakemus heikentää mahdollisuuksiasi tulla kutsutuksi valintahaastatteluun. Kerro hakemuksesi tarkemmissa perusteluissa kiinnostuksestasi koulutukseen ja mahdollisesta aikaisemmasta kokemuksestasi alalta. Jos olet hakenut samanaikaisesti myös muihin työvoimakoulutuksiin, merkitsethän hakemasi koulutukset tärkeysjärjestykseen. Tampereen seudun ulkopuolelta hakevien tulee lisäksi selvittää, kuinka opiskelun aikainen majoitus järjestyy. Oppilaitoksella ei ole asuntolaa.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi . 
- Koulutuksen hakuaika päättyy 28.11.2021.
- Koulutuksen esivalintaa pidetään 30.11.2021.
- Valintahaastattelu 8.12.2021.
Koulutuksen valintahaastattelukutsut toimitetaan tekstiviestinä tai sähköpostitse. Tiedot heijastuvat myös Oma asiointi -palveluun.
Koulutukseen hyväksytyt saavat hyväksymistiedon myös tekstiviestillä tai sähköpostitse. Tiedot heijastuvat myös Oma asiointi -palveluun.

Koulutuksen nopean ja tiiviin haastatteluaikataulun vuoksi haastatteluaikojen muuttaminen tai siirtäminen ei valitettavasti ole mahdollista. Kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua haastatteluun annettuna ajankohtana. Jos saat kutsun haastatteluun, mutta et voi osallistua, varaudu toimittamaan sairauslomatodistus, todistus työssäolosta tai muu poissaolotodistus TE-toimistoon.

Lisätiedot

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

koulutussuunnittelija Jukka Mertaniemi, puh. 044 7906 302, jukka.mertaniemi@takk.fi.

K-S Turvamiehet Oy

Petri Maaranen, puh. 044 724 1269, petri.maaranen@kst.fi ja Pirkanmaan alueen vastuuhenkilö Veikko Uosukainen, puh. 050 537 5555, veikko.uosukainen@kst.fi