Osaajat rekrytoitiin K-Rauta Lahdesjärvelle koulutusyhteistyöllä

K-rauta Lahdesjärvellä on vauhti päällä, kun myymälää rakennetaan avajaiskuntoon. Tampereen Lahdesjärvelle avautuu keväällä 2015 Suomen suurimpiin kuuluva K-rauta. Se työllistää noin 60 työntekijää.

Suurin osa henkilöstöstä on valittu TAKKissa tammikuussa käynnistyneen rekrykoulutuksen kautta. Poikkeuksellisen iso rekrytointi herätti laajalti kiinnostusta: hakemuksia koulutukseen ja K-rautaan tuli yli tuhat. Osalla valituksi tulleista on aiempaa kokemusta rautakauppa-alalta, osa on alanvaihtajia.

- Koulutuksen loppusuoralla on helppo todeta, että löysimme oikeasti ammattitaitoista porukkaa, joilla on asenne kohdallaan, kehuu myymäläpäällikkö Johanna Suomela.

Räätälöityä osaamista

RekryKoulutus räätälöidään aina yrityksen tarpeiden pohjalta. K-raudan koulutuksen sisällöt rakennettiin niin, että kaikilla työntekijöillä on koulutuksen jälkeen monipuoliset perustiedot rautakauppa-alasta. Kaikki osallistuivat mm. puolenpäivän mittaisiin maalaus-, sähkö-, tapetointi-, puutavara- ja LVI-kouluihin, trukin käyttökoulutukseen sekä asiakaspalvelu- ja myyntivalmennukseen.

- TAKKin valtti koulutuksenjärjestäjänä on monipuolisuus ja joustavuus, toteaa vastuukouluttaja Tea Nikkilä.

- Kaikki mukana olevat koulutusalat lähtivät innolla mukaan yhteiseen ponnistukseen.

- Koulutus suunniteltiin yhteistyössä ja rakennettiin arvojemme pohjalta vastaamaan yrityksemme tavoitteitamme. Suunnittelu hoitui kaikin puolin jouhevasti ja kustannustehokkaasti, kertoo kauppias Jukka Aaltio tyytyväisenä.

Mukana suunnittelussa oli TAKKin, TE-toimiston ja K-Rauta Lahdesjärven lisäksi myös Rautakesko, joka vastaa ketjun sisäisistä koulutuksista.

- Koulutukselle asetetut tavoitteet oikeastaan ylitettiinkin, kun koulutuksen lomassa uudet työkaverit tulivat tutuksi ja ryhmähenki rakentui vahvaksi. Se näkyy hyvin nyt myymälän valmistelussa avajaiskuntoon, kun kaikki puhaltavat sujuvasti yhteen hiileen, kiittelee Suomela.

Jouhevaa yhteistyötä

- Kaikki on mennyt joustavasti ensimmäisestä TE-toimistoon tekemästäni yhteydenotosta aina varsinaiseen koulutukseen TAKKissa, toteaa Aaltio.

- TAKK on hoitanut ison osan järjestelyistä viranomaisten suuntaan, ja me olemme voineet keskittyä kaupan avaamisen valmisteluun.

RekryKoulutuksessa työ- ja elinkeinohallinto sekä uusia työntekijöitä rekrytoiva yritys vastaavat koulutuksen kustannuksista yhdessä: Yritys maksaa 30 prosenttia kustannuksista ja työ- ja elinkeinohallinto vastaa lopusta 70 prosentista.

- RekryKoulutus-malli ei ollut ennestään tuttu, mutta tällä kokemuksella voimme ehdottomasti suositella sitä ja TAKKin kanssa tehtävää yhteistyötä muillekin, summaa Aaltio koulutuskokemukset.


Lue lisää liiketalouden ja kaupan alasta

Lisää TAKKin yritysyhteistyöstä