Järjestyksenvalvojan tehtävissä voi toimia poliisin hyväksymä nuhteeton henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti järjestyksenvalvojan peruskurssin ja kurssikokeen. Koulutuksen tarkoituksena on työllistyä turvallisuusalan yrityksiin järjestyksenvalvojan tehtäviin. Koulutus antaa valmiudet toimia järjestyksenvalvojana.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa hyväksytysti järjestyksenvalvojan peruskurssi ja kurssikoe, suorittaa koulutukseen sisältyvä työssä oppiminen järjestyksenvalvojan tehtävissä ja työllistyä alalle. 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille, jotka tulevat toimimaan järjestyksenvalvojista annetun lain 533/1999 tai järjestyslain 612/2003 tarkoittamilla toimialueilla, joita ovat esimerkiksi yleiset kokoukset, yleisötilaisuudet, majoitus- ja ravitsemisliikkeet, leirintäalueet ja matkustaja-alukset.

Järjestyksenvalvontaa koskee tiukka lainsäädäntö, jonka vaatimukset tämä koulutus täyttää. Koulutus toteutetaan poliisihallituksen vahvistaman järjestyksenvalvojan koulutusmateriaalin mukaisesti. Koulutus kestää neljä kuukautta. Koulutus sopii alalle tulijoille tai syventämään alan aikaisempaa osaamista. Huomioithan, että turvallisuusala edellyttää vuorotyövalmiutta.

Toteutus

Järjestyksenvalvojan peruskoulutus toteutetaan järjestyksenvalvojista annetun lain (533/1999) ja sen nojalla annettujen sisäasiainministeriön asetusten järjestyksenvalvojaksi hyväksymisestä sekä järjestyksenvalvojakoulutuksesta 878/2016) 7§:n määrittämän järjestyksenvalvojan koulutuksen (järjestyksenvalvojan peruskoulutus). Koulutus toteutetaan Poliisihallituksen 9.12.2016 vahvistaman koulutusaineiston ja siihen sisältyvän koulutuksen toteuttamisohjeen mukaisesti.

Neljä kuukautta kestävän koulutuksen avulla voit laajentaa entistä osaamistasi tai oppia uutta. Koulutuksen työssäoppimisessa järjestyksenvalvojan tehtäviin syvennytään turvallisuusalan yrityksissä.

Sisältö

Koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua, joista osa toteutetaan verkossa, sekä työssäoppimista. Koulutuksessa laaditaan jokaiselle henkilökohtainen osaamisen suunnitelma HOKS, joka pitää sisällään opiskelijan henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi
- ryhmäohjauksen,
- osaamistarvekartoituksen suhteessa ammattialan vaatimuksiin,
- oppimisvaikeuksien tunnistamisen sekä
- työssäoppimispaikkojen strategisen suunnittelun osaamisen ja työllistymisen edistämiseksi.

Lähiopetukseen sisältyy työnhakuvalmennusta ja aktiivista työnhakua kouluttajan ohjauksessa. Koulutus sisältää myös työssäoppimista alan yrityksissä, jonka aikana noudatetaan työnantajan työaikoja. Koulutus toteutetaan sisäasiainministeriön vahvistaman sisällön, tuntijaon ja koulutusmateriaalin mukaisesti. Koulutukseen sisältyy kirjallinen loppukoe.

Koulutuksessa käsiteltäviä asioita ovat:
- järjestyksenvalvonnan yleiset periaatteet,
- järjestyksenvalvojan tehtävät,
- turvallisuussuunnittelu ja
- hätäensiapu.

Ajankohta

20.5.2024—6.9.2024

Hinta

Koulutus on maksutonta, mutta vartija- ja järjestyksenvalvoja kortista perittävät viranomaismaksut jäävät opiskelijan itsensä maksettavaksi.

Hakeutuminen

Hakuaika: 1.11.2023—22.4.2024

 

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Koulutuksen nro on 719716. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten täytä hakemuksesi huolellisesti. Puutteellisesti täytetty hakemus heikentää mahdollisuuksiasi tulla kutsutuksi valintahaastatteluun. Kerro hakemuksesi tarkemmissa perusteluissa kiinnostuksestasi koulutukseen ja mahdollisesta aikaisemmasta kokemuksestasi alalta. Jos olet hakenut samanaikaisesti myös muihin työvoimakoulutuksiin, merkitse hakemasi koulutukset tärkeysjärjestykseen. Tampereen seudun ulkopuolelta hakevien tulee lisäksi selvittää, kuinka opiskelun aikainen majoitus järjestyy. Oppilaitoksella ei ole asuntolaa.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi . 
- Koulutuksen hakuaika päättyy 22.4.2024.
- Valintahaastattelu järjestetään 6.5.2024. Koulutuksen valintahaastattelukutsut toimitetaan tekstiviestinä tai sähköpostitse. Tiedot heijastuvat myös Oma asiointi -palveluun.
- Koulutus alkaa 20.5.2024. Koulutukseen hyväksytyt saavat hyväksymistiedon myös tekstiviestillä tai sähköpostitse. Tiedot heijastuvat myös Oma asiointi -palveluun.

Koulutuksen nopean ja tiiviin haastatteluaikataulun vuoksi haastatteluaikojen muuttaminen tai siirtäminen ei valitettavasti ole mahdollista. Kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua haastatteluun annettuna ajankohtana. Jos saat kutsun haastatteluun, mutta et voi osallistua, varaudu toimittamaan sairauslomatodistus, todistus työssäolosta tai muu poissaolotodistus TE-toimistoon.

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta .

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta löydät osoitteesta https://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/tyovoimakoulutus/haku_ja_valinta/ . Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille/henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutuksen yhteyshenkilöt
- Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK, koulutussuunnittelija Sami Heino, 044 7906 671, sami.heino@takk.fi, kouluttaja Jukka Mertaniemi, puh. 044 7906 302, jukka.mertaniemi@takk.fi.