Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat oppia ravintola-alan perustaitoja tai täydentää osaamistaan käytännönläheisesti tekemällä. Koulutuksesta saa hyvän perusosaamisen, jonka tarkoitus on edesauttaa työllistymistä ravintola-alan eri tehtäviin kuten ravintolakokki, suurtalouskokki, tarjoilija, baarimestari, aamiaishoitaja, keittiöapulainen, ruokapalvelutyöntekijä, kahvilatyöntekijä.

Kohderyhmä

Koulutus kestää 8 kk ja lomaa on 5 päivää kuuden kuukauden koulutusjaksoa kohti. Muita lomia ei voida myöntää koulutusaikana. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhanalaisille TE-palvelujen asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Suomen kielen taitosi ei tarvitse olla täydellistä, mutta riittävää, jotta esim. kirjoittaminen, lukemisen ymmärtäminen ja alan sanaston opiskelu sujuu opintojen aikana. Opintojen aikana opiskellaan suomenkielistä ravintola-alan sanastoa ja opetus tapahtuu suomen kielellä.

Toteutus

Opetus toteutetaan oppilaitoksessa, TAKK, Tampereen valtatie 15 sekä työharjoitteluna ravintola-alan yrityksissä. Opiskelijoita avustetaan työharjoittelupaikan saamisessa.

Sisältö

Koulutus ei ole tutkintotavoitteista mutta edistää hyvin työllistymistä ravintola-alalle.
Koulutus on päätoimista ja käytännönläheistä opiskelua oppilaitoksessa ja työssäoppimista työpaikoilla ja siksi koulutukseen hakijalla tulee olla vuorotyövalmius.

Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa

  • anniskelupassi
  • hygieniapassi

Lisäksi koulutuksessa opiskellaan mm.

  • ruoanvalmistuksen perusteita
  • asiakaspalvelua
  • tarjoilun perusteita
  • ravintolan ja kahvilan juomatuotteita
Ajankohta

25.05.2020—22.01.2021

Hinta

Koulutus on maksutonta, mutta koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa anniskelu- ja hygieniapassit, joista opiskelija maksaa todistusmaksun 10€.

Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta löydät täältä.

 

Hakeutuminen
Hakuaika: 28.02.2020—05.05.2020

Hae koulutukseen TÄSTÄ>>

Lisätiedot

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus:
koulutussuunnittelija, Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384, tapio.maattanen@takk.fi 

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15, puhelimitse 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta.