Tarjoilijan ammattitutkinto valmistaa monipuolisiin asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin esim. ruokaravintoloihin, kahviloihin ja liikenneasemille. Tarjoilija esittelee, suosittelee ja myy ruoka-, juoma- ja muita tuotteita. Hän osaa ottaa ruoka- ja juomasuosituksissa huomioon eri kulttuurien ja uskontojen merkityksen sekä tietää myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat sekä yrityksen liikeidean mukaiset juomat ja niiden käyttötavat. Tutkinnon suorittanut tarjoilija palvelee ammattimaisesti myös erikoisruokavalioita tarvitsevia sekä erikois- ja sesonkiruokia tilaavia asiakkaita.

Kenelle tarjoilijan ammattitutkinto sopii

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelutyötä, joka edellyttää hyviä myynti-, esiintymis- ja yhteistyötaitoja. Tarjoilija työskentelee sekä itsenäisesti että ryhmässä nopeasti vaihtuvissa tilanteissa.

Koulutuksen toteutus

Koulutus sisältää lähiopetuspäiviä, verkko-oppimisympäristön kautta ohjattua etäopiskelua ja työssäoppimista. Koulutuksen alussa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa määritellään koulutuksen tarkempi sisältö, kesto ja opiskelutavat.

Tarjoilijan ammattitutkinnon sisältö

Tutkinnon pakolliset osat:

  • Kahvila-ravintolan myynti ja tarjoilu
  • Ruokaravintolan tarjoilu.

Valinnaiset osat (valitaan kaksi):

  • Baaritarjoilu
  • Tilaus- ja kokouspalvelu
  • Viinitarjoilu
  • Yrittäjyys majoitus- ja ravitsemisalalla.

Lisätiedot tutkinnon sisällöistä tarjoilijan ammattitutkinnon ePerusteista.

Lisätiedot

Kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384, tapio.maattanen@takk.fi
Sihteeri Anni Hanhineva, puh. 044 7906 679, anni.hanhineva@takk.fi

Lue lisää
Nimi Ala Tyyppi Ajankohta
Baaritarjoilijan koulutus, osatutkinto oppisopimuskoulutus Matkailu- ja ravitsemisala Tutkintoon valmistava 17.08.2018—01.03.2019

Opit tekemään kansainvälisiä coctaileja, trendijuomia, ja elokuvacoctaileja! Tutustut pienpanimo-oluisiin ja sukellat cavan, proseccon ja samppanjan maailmaan ruokaa unohtamatta!

Koulutuksen kautta saat valmiuksia baarityöskentelyyn ja kurssin aikana kannustetaan tekemään YouTube -video, jota voit käyttää vaikka CV:nä.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten koulutukseen hakijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnon osan näytön voi suorittaa.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Tarjoilijan ammattitutkinnon valinnainen osa Baaritarjoilu.

Kohderyhmä

Baarityötä tekevät ja baarityöstä kiinnostuneet; kesätyöntekijät terasseille, alan opintoihin tähtäävät opiskelijat, oman yrityksen perustajat ja työssä jo toimivat uusia ideioita, kokemuksia, kehittämistä omassa työtehtävässä tarvitsevat.

Baarityöntekijältä edellytetään hyviä asiakaspalvelutaitoja ja kykyä työskennellä itsenäisesti sekä ryhmässä nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Työ on ilta- ja viikonloppupainotteista. Koulutus antaa valmiuksia baarityöhön ja jatko-opintoihin tarjoilijan ammattitutkintoon.

Toteutus

Koulutus sisältää lähiopetuspäiviä sekä verkko-oppimisympäristön kautta ohjattua etäopiskelua.

Sisältö

Koulutuksen etenee jokaisen henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Tutkinnon osa:

  • Baaritarjoilu
Paikka

Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakeutuminen
Hakuaika: 24.01.2018—14.12.2018

 

Koulutukseen hakeudutaan verkkohakulomakkeella. Täytä lomake huolellisesti, erityisesti aikaisempi koulutuksesi sekä perustelut -kohta. Koulutuksen haku ja aloitus non stoppina. Aloituspäivät kuukausittain: 27.4., 18.5., 17.8., 14.9., 19.10., 16.11. ja 14.12.2018.

Hakijaan ollaan yhteydessä n. viikon sisällä hakemuksen saapumisesta.

 

 

 

Hakulomakkeeseen
Lisätiedot

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Koulutuksesta: Kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384

Oppisopimuksesta: Marianna Arvola, puh. 044 7906 411

Sähköposti: etunimi.sukunimi@takk.fi

Kahvilatyöntekijä, tarjoilijan ammattitutkinnon osatutkinto, oppisopimuskoulutus Matkailu- ja ravitsemisala Tutkintoon valmistava 17.08.2018—01.03.2019

Tämä koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten koulutukseen hakijalla tulee olla työpaikka, jossa näytön voi suorittaa.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tarjoilijan ammattitutkinnon osa kahvila-ravintolan myynti ja tarjoilu.

Kohderyhmä

Kahvilatyöntekijältä edellytetään hyviä asiakaspalvelutaitoja ja kykyä työskennellä itsenäisesti sekä ryhmässä että nopeasti vaihtuvissa tilanteissa.

Toteutus

Koulutus sisältää lähiopetuspäiviä sekä verkko-oppimisympäristön kautta ohjattua etäopiskelua.

Sisältö

Koulutuksen etenee jokaisen henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Tutkinnon osa:

  • Kahvila-ravintolan myynti ja tarjoilu
Paikka

Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakeutuminen
Hakuaika: 24.01.2018—14.12.2018

 

Koulutukseen hakeudutaan verkkohakulomakkeella. Täytä lomake huolellisesti, erityisesti aikaisempi koulutuksesi sekä perustelut -kohta. Koulutuksen haku ja aloitus non stoppina. Aloituspäivät kuukausittain: 27.4., 18.5., 17.8., 14.9., 19.10., 16.11. ja 14.12.2018.

Hakijaan ollaan yhteydessä n. viikon sisällä hakemuksen saapumisesta.

 

 

Hakulomakkeeseen
Lisätiedot

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Koulutuksesta: Kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384

Oppisopimuksesta: Marianna Arvola, puh. 044 7906 411

Sähköposti: etunimi.sukunimi@takk.fi

Tarjoilijan ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus Matkailu- ja ravitsemisala Tutkintoon valmistava 17.08.2018—06.09.2019

Tämä koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten koulutukseen hakijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnon voi suorittaa.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tarjoilijan ammattitutkinto.

Kohderyhmä

Tarjoilijalta edellytetään hyviä myynti-, esiintymis- ja yhteistyötaitoja. Hän työskentelee sekä itsenäisesti että ryhmässä ja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa.

Toteutus

Koulutus sisältää lähiopetuspäiviä sekä verkko-oppimisympäristön kautta ohjattua etäopiskelua.

Sisältö

Koulutuksen etenee jokaisen henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Tutkinnon pakolliset osat:

  • Kahvila-ravintolan myynti ja tarjoilu
  • Ruokaravintolan tarjoilu

Valinnaiset osat, joista valitaan kaksi:

  • Baaritarjoilu
  • Tilaus- ja kokouspalvelu
  • Viinitarjoilu
Paikka

Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta

Koulutuksen hinta on 200 €.

Koulutusmaksua ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.

Hakeutuminen
Hakuaika: 24.01.2018—14.12.2018

 

Koulutukseen hakeudutaan verkkohakulomakkeella. Täytä lomake huolellisesti, erityisesti aikaisempi koulutuksesi sekä perustelut -kohta. Koulutuksen haku ja aloitus non stoppina. Aloituspäivät kuukausittain: 27.4., 18.5., 17.8., 14.9., 19.10., 16.11. ja 14.12.2018.

Hakijaan ollaan yhteydessä n. viikon sisällä hakemuksen saapumisesta.

 

 

Hakulomakkeeseen
Lisätiedot

Ammattitutkintostipendi

Suoritettuasi suurtalouskokin ammattitutkinnon voit olla oikeutettu ammattitutkintostipendiin, joka on suuruudeltaan 400 €. Lisätietoja osoitteessa: www.koulutusrahasto.fi

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Koulutuksesta: Kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384

Oppisopimuksesta: Marianna Arvola, puh. 044 7906 411

Sähköposti: etunimi.sukunimi@takk.fi