Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat oppia ja saavuttaa käytännönläheisesti ja joustavasti teoriaa yhdistäen kahvilatyöntekijän ammatin valmiudet. Kahvilatyöntekijän koulutuksen tavoite on laajentaa osaamista ja työllistyä alan työtehtäviin. Jo koulutuksen aikana edellytetään vuorotyövalmiutta.

Kahvilatyöntekijän koulutuksen kesto on enintään 6kk, koulutus päättyy viimeistään 28.2.2020.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on oppia tarjoilijan tehtävissä osaamista tarvittavaa kahvila-ravintolan myyntiä, tarjoilua ja baaritarjoilua. Koulutus antaa valmiudet työskennellä monipuolisesti kyseisissä tehtävissä. Kahvilatyöntekijän lisäkoulutuksen tavoite on työllistyä matalalla kynnyksellä alan työtehtäviin. Työllistymisympäristöt voivat olla mm. kahvilat, baarikahvilat, liikenneasemat, hotellit ja ravintolat.

Koulutuksen kesto on enintään 6 kk henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Kohderyhmä

Koulutus sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään kahvilassa tai liikenneasemilla, baari- tai aamiaistarjoilijoina. Hakeutujan työllistymistä parannetaan ja osaamista laajennetaan erillisen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan moniosaajaksi. Koulutukseen kuuluu teoriaopiskelua ja työssäoppimisjaksoja. Koulutuksessa on mahdollista laajentaa myös keittiöosaamistaan.

Sisältö

Teoriakoulutus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkoulutuksena. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja.

Koulutus sisältää: 

  • Anniskelupassi
  • Hygieniapassi
  • Asiakaspalvelun ja myyntityön perusteet
  • Erikoiskahvit
  • Kahvilan ruoka- ja juomatuotteet
  • Ravitsemuksen perusteet
  • Tarjoilun perusteet
Ajankohta

04.11.2019—01.05.2020

Paikka

Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa anniskelu- ja hygieniapassitodistuksen, jonka opiskelija maksaa itse (á 10 €).

Hakeutuminen
Hakuaika: 12.08.2019—13.10.2019

 

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella, joten täytä hakemus huolellisesti. Kiinnitä erityishuomio hakemuksen Omat perustelut -kohtaan: Mieti jo valmiiksi minkälaista päivitystä/osaamista tarvitsisit ja ilmoita se hakemuksessa. Kerro myös mihin haluaisit työllistyä. Puutteelliset tiedot heikentävät mahdollisuuksiasi tulla kutsutuksi haastatteluun. Muualta kuin Tampereen seudulta olevien hakijoiden tulee selvittää, miten majoitus järjestyy, koska kouluttajalla ei ole asuntolaa.

Koulutustunnus 687663, hakemukselle pääset tästä.

ALUSTAVA VALINTA-AIKATAULU:
- Hakuaika päättyy 13.10.2019
- Esivalinta 15.10.2019
- Haastattelut 24.-25.10.2019
- Koulutus alkaa 4.11.2019

Koska koulutuksen haastatteluaikataulu on nopea ja tiivis niin haastatteluaikojen muuttaminen/siirtäminen ei ole mahdollista. Koulutuksen haastattelukutsut toimitetaan tekstiviestinä/sähköpostitse.

VOIT SEURATA HAKEMUKSESI TILANNETTA REAALIAIKAISESTI:
www.te-palvelut.fi/ > Asioi verkossa > Henkilöasiakkaalle > Koulutushakemusteni tilanne. 

 

Lisätiedot

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Koulutuksesta: Kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384, tapio.maattanen@takk.fi

Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa TE-palvelujen Koulutusneuvonnasta 0295 020 702 klo ma - pe 9-16.15.