Onko sinulla metallialan peruskoulutus tai työkokemusta tai suunnitteletko ammatin vaihtoa?

Tavoite

Koulutus antaa tarvittavan osaamisen koneenasennuksen asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Alan ammattilaiselle on välttämätöntä erilaisten mekaanisten koneiden ja laitteiden asennusprosessien tuntemus. Koulutukseen liittyy myös hydrauliikan, pneumatiikan ja ohjaustekniikan eri laitteistojen asennukset ja huollot. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa myös yksilöllistä räätälöityä koulutusta ilman tutkintotavoitetta tietyn työnantajan ja/tai työnhakijan tarpeiden mukaan.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille koneen/kunnossapitoasentajan työstä kiinnostuneille henkilöille, jotka ovat suorittaneet Koneen- ja kunnossapitoasentajan koulutuksen tai tehneet asennustyötä, mutta joiden osaaminen kaipaa päivitystä tai vahvistusta.

Koulutukseen valittavalla tulee olla valmiudet työskennellä alalla vähintään 2-vuorotyössä eikä hänellä saa olla sellaista perussairautta, joka vaarantaa omaa tai kanssaihmisten työturvallisuutta.

Toteutus

Koulutus on työllistymiseen johtavaa yksilöllistä räätälöityä koulutusta ilman tutkintotavoitetta työnhakjoiden tarpeen mukaan.
Valmistavan koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa valmiudet toimia työssään itsenäisesti alan perustehtävissä ja alan ammattitehtävissä ja täyttää näin työelämän edellyttämän ammattitaidon vaatimukset.

 

Sisältö

Koulutuksen lukusuunnitelma:
- Mekaaniset asennukset ja kunnossapito
- Hydrauliikka-asennukset ja kunnossapito
- Pneumatiikka-asennukset ja kunnossapito
- Ohjaus- ja automaatiolaitetyöt
- Kunnonvalvonnan mittaukset
- Koneenasennus ja kunnossapito

Ajankohta

Nonstop-koulutusta

Paikka

Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, 33820 Tampere

Hinta

Koulutus on maksutonta.

Hakeutuminen
Hakuaika: 27.12.2018—31.12.2019

Koulutukseen haetaan Te-palveluiden kautta. 

Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten perusteella, joten hakemus kannattaa täyttää huolellisesti. Selvitä hakemuksen "tarkemmat perustelut" -kohdassa, miksi olet kiinnostunut ja millä osa-alueilla kaipaat täydennyskoulutusta. Lisäksi muualta kuin Tampereen seudulta olevien hakijoiden tulee selvittää, miten majoitus järjestyy, koska kouluttajalla ei ole asuntolaa.

 

Hakemuksen tilannetta voi seurata netin kautta (mm. haastattelukutsu, valintapäätös):
www.te-palvelut.fi -> Asioi verkossa -> Henkilöasiakkaat -> Koulutushakemusteni tilanne.

Tietoa koulutusaikaisista etuuksista työvoimakoulutuksessa:
www.te-palvelut.fi -> Työnhakijalle -> Työvoimakoulutus -> Taloudellinen tuki.

Lisätiedot

TAKK, Kouluttaja Hannu-Pekka Talvinen, puh: 044 790 6402, sähköposti: etunimi.sukunimi@takk.fi
Pirkanmaan TE-toimisto, Janne Virtala, sähköposti: Janne.Virtala@te-toimisto.fi