Koneenasentajan täydennyskoulutus antaa opiskelijalle tarvittavan osaamisen koneenasennuksen asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin.

Alan ammattilaiselle on välttämätöntä erilaisten mekaanisten koneiden ja laitteiden asennusprosessien tuntemus. Koneenasennukseen liittyy myös hydrauliikan, pneumatiikan ja ohjaustekniikan eri laitteistojen asennukset ja huollot.

Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa myös yksilöllistä räätälöityä koulutusta tietyn työnantajan ja/tai työnhakijan tarpeiden mukaan.

Tavoite

Koulutuksessa täydennetään yksilöllisesti jokaisen opiskelijan olemassaolevaa asentajan ammattitaitoa. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa alan osatutkintoja, mutta päätavoitteena on työllistyminen koneeasennusalan eri työtehtäviin.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille/työttömyysuhan alaisille koneen/kunnossapitoasentaja työstä kiinnostuneille henkilöille, jotka ovat suorittaneet Koneen- ja kunnossapitoasentajan koulutuksen/tai on tehnyt asennustyötä, mutta osaamisessa on puutteita ja kaipaavat päivitystä/vahvistusta osaamiseensa.

Koulutukseen valittavalla tulee olla valmiudet työskennellä alalla vähintään 2-vuorotyössä eikä hänellä saa olla sellaista perussairautta, joka vaarantaa omaa tai kanssaihmisten työturvallisuutta.

Toteutus

Opetus on käytäntöön painottuvaa monimuoto-opetusta. Koulutus painottuu mekatroniikan ja sähkötekniikan taitojen lisääminen. Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso, joka voidaan suorittaa myös palkallisena.

Sisältö

Koulutukseen sisältyy seuraavat osat:

  • Mekaaniset asennukset ja kunnossapito
  • Hydrauliikka-asennukset ja kunnossapito
  • Pneumatiikka-asennukset ja kunnossapito
  • Ohjaus- ja automaatiolaitetyöt
  • Kunnonvalvonnan mittaukset
Ajankohta

12.11.2018—15.05.2019

Kesto

Henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan (1 - 6 kuukautta)

Paikka

Nirvan toimipiste, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hinta

Koulutus on maksutonta.

Hakeutuminen
Hakuaika: 02.01.2018—31.12.2018

Koulutukseen haetaan työ- ja elinkeinotoimiston te-palvelut.fi sivustolta, koulutuksen (nro 678121) tiedoista löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Hakulomakkeeseen

Lisätiedot

Koulutussuunnittelija Andrei Miagkov, puh. 044 790 6268
Sihteeri Reija Touhunen, puh. 044 790 6231

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi

Lue lisää