Työnantaja etsii työntekijöitä rekrytointikoulutuksen kautta kuudelle eri paikkakunnalle: Turku (5 opiskelijaa), Vantaa (7 opiskelijaa), Oulu (1 opiskelija), Tampere (1 opiskelija), Jyväskylä (1 opiskelija) ja Seinäjoki (1 opiskelija).

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa riittävät perusvalmiudet työllistyä raskaan kaluston asennustehtäviin huoltopalvelutyöntekijäksi VAK Huoltopalvelut Oy:n palvelukseen (Tampere). Työnantajan nettisivut: http://vak.fi

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanlaisille henkilöille joilla on koulutustarve ja joilla on motivaatio opiskella ja työllistyä alalle.

Pääsyvaatimus: Opiskelijalla tulee olla vähintään B-luokan ajokortti ja soveltuvuus alalle ja kiinnostus korjaamotyöhön sekä riittävä suomen kielen taito.

Toteutus

Koulutuksen kesto on 120 pv ja se sisältää sekä tietopuolista teoriakoulutusta että työssäoppimista. Koulutuksen tietopuoliset jaksot toteutetaan noin viikon jaksoissa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen tiloissa Tampereella. VAK Huoltopalvelut Oy maksaa opiskelijoiden matkakustannukset kullekin jaksolle Tampereelle ja takaisin sekä majoituksen Tampereella.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena (lähiopetus, etäopetus, käytännön harjoitukset sekä työssäoppiminen).
Koulutuksen aikana suoritettavien korttien viranomaismaksut opiskelija maksaa itse.
Työssäoppiminen tapahtuu VAK Huoltopalvelut Oy:n eri toimipisteissä.

Sisältö

Koulutuksen sisältö mm:
- perävaunun alustatyöt (mm. jarrut, jousitus, jarrujärjestelmät, vetolaitteet)
- korikorjaukset (mm. ovet, lattia, sivulaidat, korielementtien tarkastus, puskurit, korin muutostyöt)
- Vak tuotteet (mm. koukkulaitteet, tasonostimet, erikoisperävaunut, vaihtokuormatilat)
- kolari- ja vauriokorjaukset (mm. katto- ja seinäelementtien vaihto, rungon oikaisu, takakehän vaihto)
- perävaunun huolto (mm. määräaikaishuolto, katsastushuolto)
- työelämän lupakorttikoulutukset
- lisälaitteet (mm. takalaitanostimet, korilämmittimet, kylmäkoneet, peruutuskamera-järjestelmät)
- sähkötyöt (mm. autosähkön perusteet, kaavioiden lukeminen, piirrosmerkit, perävaunujen sähkölaitteet, vian haku, antureiden mittaus ja testaus)
- hydrauliikkatyöt (mm. kaavioiden lukeminen, piirrosmerkit, komponenttien toiminta, vian hakua ongelmatilanteissa, työtavat, puhtaus, turvallisuus, korjauskohteet)
- työssäoppiminen

Ajankohta

04.03.2019—23.08.2019

Kesto

noin 6 kk

Paikka

Teoriaopinnot: TAKK, Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakeutuminen
Hakuaika: 21.12.2018—08.02.2019

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake www.te-toimisto.fi -sivustolla. Eri paikkakunnille on oma haku. Koulutuksiin pääset tästä linkistä: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/?searchPhrase=huoltopalveluty%C3%B6ntekij%C3%A4&announced=0&sort=1


Täytä hakulomake huolellisesti, esivalinnat tehdään hakulomakkeen perusteella. Koulutuksen valintaan liittyy haastattelu (päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin).

Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta.
Kurssihakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä.

HUOM!
Jos olet ollut alaan liittyvässä työharjoittelussa/ työelämävalmennuksessa tai työkokeilussa, muista mainita se erikseen hakemuksessa. Valinnoissa huomioidaan erityisesti esim. teknisen alan uravalmennukseen tai muuhun vastaavaan valmennukseen osallistuneet hakijat.

Lisätiedot

Koulutuksen toteutuksesta ja sisällöstä lisätietoja antaa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa
koulutuspäällikkö Ari Halmela puh. 044 7906 250 (ari.halmela@takk.fi).

Lisätietoja hakeutumisesta sekä taloudellisista etuuksista antaa Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Lue lisää