Suurtalouskokin ammattitutkinto

Suurtalouskokin työssä näet oman käden jäljen ja jokainen päivä on erilainen! Suurtalouskokin ammattitutkinnon suorittanut kokki hallitsee taloudellisen ruoanvalmistuksen ja pystyy valmistamaan suuria ateriamääriä kerralla. Suurtalouskokki osaa suunnitella aterioita ja ruokalistoja useille viikoille eteenpäin. Hän tuntee erilaiset ruokarajoitteet ja pystyy huomioimaan ne valmistaessaan suuria määriä ruokaa. 

Kokit eivät vain tee ruokaa. Heiltä vaaditaan myös taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja sekä raaka-aineiden esivalmistelua. Suurtalouskokit pystyvät työskentelemään itsenäisesti, mutta myös luotettavana ja tärkeänä työryhmän jäsenenä. Kokin työssä jokainen päivä on erilainen ja oma käden jälki näkyy koko ajan. 

Jos olet kiinnostunut työskentelemään kokkina ravintoloissa tai muissa catering-alan toimipisteissä, suurtalouskokin ammattitutkinto-opinnot ovat hyvä vaihtoehto. Matkailu- ja ravitsemisalan työkokemus tai koulutus katsotaan hakijalle eduksi, mutta suurtalouskokin koulutus sopii myös alalle tuleville.

Koulutuksen toteutus ja tutkinnon suorittaminen

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen suunnitelma opiskelua ja tutkinnon suorittamista varten. Suunnitelmassa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen (esimerkiksi työkokemuksen ja aiemman opiskelun kautta kertyneet taidot). Opiskelu aloitetaan opiskelijalle sopivalta tasolta eikä tuttuihin asioihin tarvitse käyttää liikaa aikaa.

Koulutus sisältää lähiopetuspäiviä, työssä oppimista sekä verkko-oppimisympäristön kautta ohjattua etäopiskelua. Lähiopetus ja työssä oppiminen vuorottelevat koulutuksen aikana. Suurtalouskokin ammattitutkinnon tutkintosuoritukset toteutetaan suurtalous- tai henkilöstöravintoloiden keittiöissä monipuolisissa työtehtävissä koulutuksen aikana.

Sisältö: Suurtalouskokin ammattitutkinto

Pakollinen osa

 • Ruoanvalmistus ammattikeittiössä.

Valinnaiset osat, joista valitaan kaksi

 • Ruoanvalmistus suurtaloudessa
 • Tilaus- ja juhlapalveluissa toimiminen
 • Erityisruokavalioaterioiden valmistus
 • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä
 • Tutkinnon osa muusta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta. 

Kysy lisää!

Kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384
Sihteeri Tiina Partanen, puh. 044 7906 401
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi

Lue lisää
Nimi Ala Tyyppi Ajankohta
Suurtalouskokin ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus Matkailu- ja ravitsemisala Tutkintoon valmistava 17.08.2018—31.10.2019

Tämä koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten koulutukseen hakijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnon voi suorittaa.

Tavoite

Suurtalouskokin koulutus on kokonaisuus, joka antaa valmiudet suorittaa Suurtalouskokin ammattitutkinto tai yksi tutkinnon osa. Kokonaiskoulutusaika muodostuu oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Kohderyhmä

Suurtaloudessa työskentelevältä edellytetään joustavuutta ja oikeaa asennetta työtä kohtaan. Alalle soveltuvat henkilöt, joilla on halu työskennellä ihmisten kanssa ja tehdä tätä työtä ihmisille aidosti sekä palvellen.

Toteutus

Koulutus sisältää lähiopetuspäiviä, ja verkko-oppimisympäristön kautta ohjattua etäopiskelua.

Sisältö

Suurtalouskokin ammattitutkinnon osat ovat:

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Ruoanvalmistus ammattikeittiössä

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi:

 • Ruoanvalmistus suurtaloudessa
 • Tilaus- ja juhlapalveluissa toimiminen
 • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä
 • Erityisruokavalioaterioiden valmistus
 • Tutkinnon osa muusta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta
Paikka

Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere

Hinta

Koulutuksen hinta on 200 €.

Koulutusmaksua ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.

Hakeutuminen
Hakuaika: 24.01.2018—14.12.2018

 

Koulutukseen hakeudutaan verkkohakulomakkeella. Täytä lomake huolellisesti, erityisesti aikaisempi koulutuksesi sekä perustelut -kohta. Koulutuksen haku ja aloitus non stoppina. Aloituspäivät kuukausittain: 27.4., 18.5., 17.8., 14.9., 19.10., 16.11. ja 14.12.2018.

Hakijaan ollaan yhteydessä n. viikon sisällä hakemuksen saapumisesta.

 

 

Hakulomakkeeseen
Lisätiedot

Ammattitutkintostipendi

Suoritettuasi suurtalouskokin ammattitutkinnon voit olla oikeutettu ammattitutkintostipendiin, joka on suuruudeltaan 400 €. Lisätietoja osoitteessa: www.koulutusrahasto.fi

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Koulutuksesta: Kouluttaja Tapio Määttänen, puh. 044 7906 384

Oppisopimuksesta: Marianna Arvola, puh. 044 7906 411

Sähköposti: etunimi.sukunimi@takk.fi