Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinto korvaa vartijan ammattitutkinnon 1.8.2018 alkaen.

Turvallisuusalan ammattitutkinto antaa monipuoliset valmiudet erilaisiin turvallisuusalan tehtäviin. Tutkinnon suorittaneet työllistyvät esim. vartijan, reseptionistin, järjestyksenvalvojan, arvokuljettajan, henkivartijan tai turvatarkastajan tehtäviin. Tutkinto sopii myös turvallisuusalan esimiestehtävissä toimivalle tai niihin siirtyvälle.

Turvallisuusalan opiskelijan on oltava täysi-ikäinen, rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan vartijaksi sopiva. Koulutukseen liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tähän tutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Lue lisää: SORA-tiedote opiskelijalle.

Turvallisuusalan ammattitutkinnon sisältö

Koulutukseen sisältyvät väliaikaisen vartijan koulutus ja vartijan koulutus.

Pakolliset tutkinnonosat

 • Vartijan koulutus
 • Pelastustoiminta

Valinnaiset tutkinnonosat

 • Toiminta eri vartiointimuodoissa
 • Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö
 • Tilannehallinta
 • Järjestyksenvalvonta
 • Kaupan turvallisuustoiminta
 • Turvatarkastus
 • Henkilösuojaus
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden turvallisuusvalvonta
 • Sammutus- ja pelastustoiminta
 • Turvallisuusalan esimiestoiminta
 • Arvokuljetustoiminta
 • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Tutustu tutkintoon tarkemmin turvallisuusalan ammattitutkinnon ePerusteista

Lue lisää
Nimi Ala Tyyppi Ajankohta
Vartijaksi Securitas Oy:lle Turvallisuus Työvoimakoulutus 04.02.2019—08.05.2019
Tavoite

Koulutuksen ensisijainen tavoite on rekrytoinnin kautta työllistyminen. Koulutuksessa suoritetaan Turvallisuusalan ammattitutkinnon osatutkinto: Vartijan koulutus. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus työllistyä Securitakselle vartijan työtehtäviin. Lisäksi opiskelija voi suorittaa Turvallisuusalan ammattitutkinnon loppuun oppisopimuksella.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti pirkanmaalaisille työttömille tai työttömyysuhan alaisille turvallisuusalalle työskentelemään haluaville. Koulutus sopii yli 20-vuotiaille henkilöille, jotka ovat alalle soveltuvia ja motivoituneita ja joilla on nuhteeton tausta ja ovat esteettömiä saamaan poliisilaitokselta hyväksynnän vartijaksi.

Hakijalla tulee olla palveluasennetta ja vuorovaikutustaitoja. Lisäksi hakijalla tulee olla oikeaa asennetta työn tekemiseen sekä turvallisuudesta ja omaisuudesta huolehtimiseen. Vartijan työtehtävät edellyttävät myös hyvää fyysistä ja henkistä terveyttä. Turvallisuusalan työ on useimmiten vuorotyötä.

Tähän tutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä:

https://www.oph.fi/download/190862_Tutkintokohtaiset_terveydentilavaatimukset_ammatillisessa_koulutuksessa_OPH-.pdf

Toteutus

Koulutus alkaa orientoivalla jaksolla, joka kestää 4.2.-1.3.2019 ja jatkuu sen jälkeen ammatillisella jaksolla 4.3.-8.5.2019. Koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työssä oppimista.

Koulutuksen sisältö:

* Turvallisuusalan ammattitutkinnon osa: Vartijan koulutus
* Ensiapu I -koulutus
* Tulityökorttikoulutus
* Järjestyksenvalvojan peruskurssi
* OC-kaasusumutinkoulutus
* Teleskooppipatukkakoulutus

Lähiopetus tapahtuu päiväkoulutuksena oppilaitoksen tiloissa ja työssä oppiminen Securitas Oy:n kohteissa. Työssä oppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja.

Kesto

3 kk

Paikka

TAKK Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere.

Hinta

Koulutus on maksutonta.

Hakeutuminen
Hakuaika: 24.10.2018—27.01.2019

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakemuslomakkeella osoitteessa www.te-palvelut.fi. Koulutusnumero nro 681765. Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Hakemuksia käsitellään heti kun ne saapuvat ja haastattelut valituille käynnistyvät jo ennen hakuajan päättymistä. Haku päättyy 27.1.2019.

Koulutuksen infotilaisuudet ti 4.12.2018 sekä pe 11.1.2019 klo 13 TAKK Nirvassa, Kurssikeskuksenkatu 11, ravintola Nastan kabinetti.

Lisätiedot

Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus
Koulutussuunnittelija Jukka Mertaniemi
p. 044 7906 302, jukka.mertaniemi@takk.fi
Sihteeri Maiju Aro
p. 044 7906 348, maiju.aro@takk.fi

Securitas Oy
Henkilöstösuunnittelija Toni Saarela
toni.saarela@securitas.fi