ADR-peruskurssi

ADR-peruskurssilla perehdytään vaarallisten aineiden kuljetukseen. Kurssilla hankitaan kappaletavaroiden kuljetusoikeudet eli ADR-ajolupa. ADR-ajolupa vaaditaan autonkuljettajalta, mikäli hän kuljettaa vaaralliseksi luokiteltuja aineita yli sallittujen vähimmäismäärien.

ADR-koulutuksessa kuljettaja saa tiedot vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvistä riskeistä, onnettomuustilanteiden välttämisestä sekä onnettomuustilanteissa tarvittavista toimenpiteistä henkilöiden, omaisuuden ja ympäristön suojaamiseksi sekä onnettomuuden vaikutusten rajoittamiseksi.

Kurssin ja siihen liittyvän ajolupakokeen hyväksyttävästi suorittanut voi hakea ADR-perusajoluvan. Lupa on voimassa 5 vuotta. Jos sinulla on vanhentuva ADR-ajolupa, voit uudistaa sen ADR-täydennysperuskurssilla. 

Vaihtoehtoina ADR-peruskurssi (P) ja ADR yhdistetty peruskurssi (YP)

ADR-peruskurssi (P)

  • Peruskurssilla hankitaan perusajolupa kappaletavarakuljetuksiin (lupa ei sisällä räjähteiden ja radioaktiivisten tavaroiden kuljettamista).
  • Kesto 3 päivää / 18 tuntia + käytännön harjoitus.

ADR yhdistetty peruskurssi (YP)

  • Yhdistetyllä peruskurssilla hankitaan yhdistetty perusajolupa kappaletavarakuljetuksiin (lupaan sisältyy räjähteiden ja radioaktiivisten tavaroiden kuljettaminen).
  • Kesto 4 päivää / 26 tuntia + käytännön harjoitus.

Lue lisää
Nimi Ala Tyyppi Ajankohta
ADR-peruskurssi (P/YP) Kuljetus ja logistiikka 10.12.2018—13.12.2018

Autonkuljettajalta vaaditaan ajolupa, mikäli hän kuljettaa vaarallisia aineita yli sallittujen vähimmäismäärien. Mikäli joudut kuljettamaan vaaralliseksi luokiteltuja aineita yli vapaarajan, tarvitset ADR-ajoluvan.

ADR-peruskurssista on mahdollisuus saada yksi ammattipätevyysmerkintä. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Tavoite

Peruskurssi (P)  => perusajolupa kappaletavarakuljetuksiin (lupa ei sisällä räjähteiden ja radioaktiivisten tavaroiden kuljettamista)

  • Kesto 3 pv / 18 h + käytännön harjoitus

Yhdistetty peruskurssi (YP) => yhdistetty perusajolupa kappaletavarakuljetuksiin (lupaan sisältyy räjähteiden ja radioaktiivisten tavaroiden kuljettaminen)

  • Kesto 4 pv / 26 h + käytännön harjoitus

Koulutuksien tarkoituksena on antaa henkilölle tiedot vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvistä riskeistä, perustiedot onnettomuustilanteiden välttämiseksi sekä tiedot onnettomuustilanteissa tarvittavista välttämättömistä toimenpiteistä henkilöiden, omaisuuden ja ympäristön suojaamiseksi sekä onnettomuuden vaikutusten rajoittamiseksi.

Kurssin ja siihen liittyvän ajolupakokeen hyväksyttävästi suorittanut voi hakea viisi vuotta voimassaolevan ADR-perusajoluvan.

Paikka

Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, 33820 Tampere

Hinta

Peruskurssin (P) hinta: 315€/hlö (sis.alv 24%) + viranomaismaksuja 90 euroa + mahdollinen ammattipätevyyden rekisteröintimaksu 10 euroa. Hinta sisältää aamukahvin ja sämpylän.

Peruskurssin (YP) hinta: 420€/hlö (sis.alv 24%) + viranomaismaksuja 90 euroa + mahdollinen ammattipätevyyden rekisteröintimaksu 10 euroa. Hinta sisältää aamukahvin ja sämpylän.

Mikäli yritys maksaa koulutuksenne toivomme, että jätätte hakemukselle yrityksen Y-tunnuksen.

Hakeutuminen
Hakuaika: 12.09.2018—05.12.2018

Koulutukseen ilmoittaudutaan oheisella verkkohakulomakkeella. Mikäli ilmoittautumista ei pysty tekemään, on koulutus täynnä.

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot; tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat oppilaitoksen opiskelijahallintojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Kutsu koulutukseen toimitetaan sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutuksen ajankohtaa. Suosittelemme tarkistamaan myös roskapostikansion.

Mikäli yritys maksaa koulutuksenne toivomme, että jätätte hakemukselle yrityksen Y-tunnuksen.

Hakulomakkeeseen
Lisätiedot

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!
Hakeutumiseen liittyvät kysymykset:
Sihteeri Sirpa Asikainen, p. 044 7906 232
Koulutuksen sisältöön liittyvät kysymykset:
Koulutuspäällikkö Ari Halmela, p. 044 7906 6250
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuspäivänä, perimme koko maksun.
Mikäli koulutus peruuntuu tai keskeytyy oppilaitoksesta aiheutuvasta syystä, palautetaan kaikki maksut täysimääräisinä. Oppilaitos ei vastaa peruutuksista mahdollisesti aiheutuvista muista osallistujan lisäkuluista. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostitse tai tekstiviestillä.