Raskaskalustoasentajan RekryKoulutus

Kouluttaudu ja työllisty linja-autojen, kuorma-autojen tai työkoneiden asentajaksi. Kolmetoista pirkanmaalaista alan yritystä hakee uusia työntekijöitä RekryKoulutuksella. Mukana ovat Jaakko Pohjola Oy, Lahma-Trans Oy, Lielahden Autokeskus Oy, Läänin Kuljetus Oy, Oy Markku Mikkola K.E, Pirkanmaan Ajoneuvohuolto Oy, R-Asennus Oy, RealMachinery Oy, RKH Raskaan kaluston Huolto Oy, Trukki Timlin Oy, Veho Hyötyajoneuvot ja Väinö Paunu Oy.

Asentajan työ on monipuolista, ja se käsittää usein koko työprosessin tilauksen vastaanottamisesta työn toteuttamiseen ja luovutukseen. Koulutuksessa perehdytään asennustöissä tarvittaviin kädentaitoihin ja nykyaikaisten alustarakenteiden, ohjauslaitteiden, moottorin sekä autoelektroniikan testilaitteiden hallintaan ja hyödyntämiseen sekä asiakaspalveluun ja myyntiin.

Ala sopii hyvin kehittymishaluiselle käytännön tekijälle. Raskaan kaluston hydrauliikka, pneumatiikka ja mekaniikka kehittyvät nopeasti ja asentajien täytyy päivittää osaamistaan säännöllisesti.

Kohderyhmä

Raskaskalustoasentajan RekryKoulutus on tarkoitettu motivoituneille työkoneiden sekä kuorma- ja linja-autojen parissa työskentelystä kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat työllistyä pitkäaikaisesti alan yrityksiin. Voit olla alan kokemusta ja/tai koulutusta omaava tai alanvaihtoa harkitseva työtön tai työttömyysuhanalainen työnhakija. Tärkeintä on asenne ja halu tehdä raskaskalustoasentajan työtä.

Eduksi valinnassa on kokemus asennustehtävistä auto-, kone-, metalli- tai sähköalalta. Asentajan työssä tarvitaan teknisen osaamisen lisäksi hyviä työelämävalmiuksia, yhteistyötaitoja sekä kohtuullisen hyvää terveyttä ja fyysistä kuntoa. Yleisesti työssä vaaditaan vähintään B-ajokortti.

Ajankohta  28.05.2018 - 11.12.2018

Kesto  7 kk

Paikka  TAKK, Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hakeutuminen

Hakuaika on päättynyt.

Toteutus

Koulutuksen kaksi ensimmäistä kuukautta opiskellaan TAKKin konelaboratoriossa ja työhalleissa. Tämän jälkeen on viisi kuukautta työssä oppimista yhteistyöyrityksessä. Työssä oppimisen aikana opiskellaan keskimäärin yksi päivä viikossa TAKKissa.

Koulutus toteutetaan yhdessä 13 pirkanmaalaisen yrityksen kanssa, ja sen päätavoitteena on työllistyminen yhteistyöyritykseen.

Sisältö

- mobilehydrauliikan perusteet
- mobilehydrauliikan putkistokoulutus
- raskaskaluston sähkö
- mobilehydrauliikan ohjausjärjestelmät
- raskaankaluston mekaaninen asennus
- raskaankaluston ilmastointilaitteet
- SFS 6002 -ajoneuvoalan sähkötyöturvallisuus
- raskaankaluston keskusvoitelujärjestelmät
- raskaankaluston lisälämmittimet
- korjaus- ja varusteluhitsaus
- ensiapu
- tietotekniikkataidot
- raskaankaluston jarru- ja ohjausjärjestelmät
- moottoritekniikka
- asiakaspalvelu
- raskaankaluston valo-, tutka- ja kamerajärjestelmät.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Opiskeluun kuuluvat suojavälineet ja -vaatetuksen saa koulutuksen alussa TAKK:sta.

Hakuaika päättyy

27.04.2018

Lisätiedot:

TAKK, Teemu Pisto, puh. 044 790 6243, teemu.pisto@takk.fi

TE-toimisto, Marita Salonen, puh. 0295 045752, marita.salonen@te-toimisto.fi

TE-toimisto, Eija Mäkelä, puh. 0295 045678, eija.a.makela@te-toimisto.fi