Raskaskalustoasentajan RekryKoulutus

Kuorma- ja linja-autoasentajan tai työkoneasentajan koulutuksessa keskitytään alalla tarvittavaan keskeiseen ammattitaitoon: kädentaitoihin ja nykyaikaisten alustarakenteiden, ohjauslaitteiden, moottorin sekä autoelektroniikan vaatimien testilaitteiden hallintaan ja hyödyntämiseen. Kuorma- ja linja-autoala sekä työkoneala ovat laaja kokonaisuus, johon kuuluvat raskaankaluston myynti, huolto ja korjaukset sekä asiakaspalvelu.

Raskaankaluston asentajien työnkuva käsittää yhä useammin koko prosessin tilauksen vastaanottamisesta työn toteuttamiseen ja luovutukseen. Alan ammattitaidon perustana ja koulutuksen painopistealueina ovat erilaiset kädentaidot ja käsityövälineet sekä nykyaikaisten alustarakenteiden, ohjauslaitteiden, moottorin ja autoelektroniikan vaatimat testilaitteet sekä niiden käyttö huolto- ja korjaustöissä. Raskaassa ajoneuvo- sekä työkonekalustossa nopeasti kehittyvät, sähköllä ja elektroniikalla toimivat hydrauliikka, pneumatiikka ja mekaniikka asettavat uusia vaatimuksia raskaankaluston asentajille.

Kohderyhmä

Raskaskalustoasentajan RekryKoulutus on tarkoitettu motivoituneille, itsensä kehittämiseen sitoutuville raskaitten työkoneiden sekä kuorma- ja linja-autojen parissa työskentelystä kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat työllistyä pitkäaikaisesti raskaankaluston yrityksiin. Voit olla alan kokemusta ja/tai koulutusta omaava tai alanvaihtoa harkitseva työtön tai työttömyysuhanalainen työnhakija. Tärkeintä on asenne ja halu tehdä raskaskalustoasentajan työtä.

Opiskelijavalinnassa katsotaan eduksi kokemus asennustehtävistä auto-, kone-, metalli- tai sähköalalta. Alalla toimiminen edellyttää teknisten taitojen lisäksi hyviä työelämävalmiuksia, yhteistyötaitoja sekä kohtuullisen hyvää terveyttä ja fyysistä kuntoa. Yleisesti vähintään B-ajokortti on edellytys alalle työllistymiseen.

Ajankohta  23.04.2018 - 23.11.2018

Kesto  7 kk

Paikka  TAKK, Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hakeutuminen

Raskaskoneasentajan RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, ja siihen haetaan TE-toimiston nettisivujen kautta täyttämällä sähköinen hakulomake: www.te-palvelut.fi.

Koulutuksesta järjestetään INFOTILAISUUS Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa (TAKK), Kurssikeskuksenkatu 11, Ravintola Nastan kabinetissa, torstaina 15.3.2018 alkaen klo 13. Tilaisuudessa pääset tutustumaan koulutustiloihin ja koulutushankkeessa mukana oleviin rekrytoiviin yrityksiin. Ota CV mukaasi ja tule esittäytymään!

 Haastatteluun pääsevät valitaan hakulomakkeen tietojen perusteella, joten tee hakemus huolellisesti. Voit myös kertoa hakemuksen lisätietoja -kohdassa sinua kiinnostavat yritykset.

Hakemuksesi tilannetta voit seurata: www.te-palvelut -> Oma asiointi -> Henkilöasiakas -> Työvoimakoulutus. Lisätietoja hakeutumisesta ja työvoimakoulutuksen aikaisista etuuksista saa Koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Toteutus

Koulutuksen kaksi ensimmäistä kuukautta opiskellaan TAKK:n konelaboratoriossa ja työhalleissa. Tämän jälkeen on viisi kuukautta työssäoppimista yhteistyöyrityksessä siten, että tänä aikana keskimäärin yksi päivä viikossa opiskellaan TAKK:ssa.

Koulutus toteutetaan yhdessä 14 pirkanmaalaisen yrityksen kanssa ja sen päätavoitteena on työllistyminen yhteistyöyritykseen. Mukana olevat yritykset: Jaakko Pohjola Oy, Lahma-Trans Oy, Lielahden Autokeskus Oy, Länsilinjat Huolto Oy, Läänin Kuljetus Oy, Oy Markku Mikkola K.E, Paunu Oy, Pirkanmaan Ajoneuvohuolto Oy, R-Asennus Oy, RealMachinery Oy, RKH Raskaan kaluston Huolto Oy, Trukki Timlin Oy, VAK Huoltopalvelut Oy ja Veho Trucks Oy.

Sisältö

- mobilehydrauliikan perusteet
- mobilehydrauliikan putkistokoulutus
- raskaskaluston sähkö
- mobilehydrauliikan ohjausjärjestelmät
- raskaankaluston mekaaninen asennus
- raskaankaluston ilmastointilaitteet
- SFS 6002 -ajoneuvoalan sähkötyöturvallisuus
- raskaankaluston keskusvoitelujärjestelmät
- raskaankaluston lisälämmittimet
- korjaus- ja varusteluhitsaus
- ensiapu
- tietotekniikkataidot
- raskaankaluston jarru- ja ohjausjärjestelmät
- moottoritekniikka
- asiakaspalvelu
- raskaankaluston valo-, tutka- ja kamerajärjestelmät

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Opiskeluun kuuluvat suojavälineet ja -vaatetuksen saa koulutuksen alussa TAKK:sta.

Hakuaika päättyy

02.04.2018

Lisätiedot:

TAKK, Teemu Pisto, puh. 044 790 6243, teemu.pisto@takk.fi

TE-toimisto, Marita Salonen, puh. 0295 045752, marita.salonen@te-toimisto.fi

TE-toimisto, Eija Mäkelä, puh. 0295 045678, eija.a.makela@te-toimisto.fi