Vailla ammattia tai tutkintoa?

Nuorten aikuisten osaamisohjelma tarjoaa ekstrapaikkoja ammatilliseen koulutukseen 20-29-vuotiaille, joilla ei ole tutkintoa peruskoulun jälkeen. Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus -ohjelma puolestaan on suunnattu työikäisille, eli 20-65-vuotiaille, maahanmuuttajataustaisille henkilöille, joilla ei ole Suomessa suoritettua tutkintoa.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma

Valtakunnallisen nuorten aikuisten osaamisohjelman (NAO) ansiosta TAKKissa on opiskelupaikkoja 20-29-vuotiaille, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa (ei edes yo-tutkintoa). Aiemmin keskeytyneet opinnot eivät ole este.

Voit suorittaa perus-, ammatti-, erikoisammattitutkinnon tai niiden osia tai viimeistellä kesken jääneet opintosi. Opiskelu voi olla kokopäiväopiskelua tai se voidaan tehdä joustavasti työn ohessa.

Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus -ohjelma

Ohjelma tarjoaa hyvät mahdollisuudet opiskeluun ammatillisessa koulutuksessa maahanmuuttajille, joilla ei ole suomalaista tutkintoa. Omasta kotimaasta voi olla opintoja tai tutkinto. Varsinaista ikärajaa ei ole, mutta ohjelma on suunnattu työikäisille.

Koulutuksessa voi suorittaa tutkinnon osan perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Koulutukseen sisältyy suomen kielen tukea ja ammattisuomea. Koulutuksen jälkeen on tavoitteena työllistyä tai suorittaa tutkinto loppuun. 

Valitse yli 100 tutkinnosta

Rakentaminen, sosiaali- ja terveysala, tieto- ja viestintätekniikka, turvallisuus, kuljetus, tekniikka, matkailu- ja ravitsemusala, liiketalous ja kaupan ala…

Osaamisohjelman kautta voit opiskella lähes kaikissa TAKKin koulutuksissa. Opinnot henkilökohtaistetaan eli aiempi osaamisesi otetaan huomioon ja sinulle rakennetaan yksilöllinen opiskelupolku. Ota meihin yhteyttä, niin etsitään yhdessä sinulle paras vaihtoehto.

Voit myös hakea suoraan kiinnostavaan koulutukseen - me olemme sen jälkeen yhteydessä sinuun.

Meille voit hakea ympäri vuoden!

Voit myös tulla tutustumaan paikan päälle TAKKin oppimisympäristöihin yksin tai ryhmässä.

Soita tai laita sähköpostia!

Opintoneuvoja Tuuli Oksanen, puh. 044 7906 373
opintoneuvonta@takk.fi

Lisätietoa saat myös Kysy ja katso -palvelustamme, joka palvelee 24/7.


Nuorten aikuisten osaamisohjelma (NAO) lisää 20-29-vuotiaiden mahdollisuuksia hakeutua ammatilliseen tutkintoon johtavaan koulutukseen.  Lisätietoja NAO-ohjelmasta Opetus- ja kultuuriministeriön sivuilta.