Alanvaihtoon ei tarvita mitään ihme kikkailua!

Alanvaihto ja opiskelu eivät vaadi mitään ihme kikkailua tai sirkustemppuja. Siihen tarvitaan rohkeutta ja aikaa sekä päättäväisyyttä viedä homma maaliin.

TAKKissa opiskelee vuosittain tuhansia alanvaihtajia. Alanvaihto onnistuu monessa iässä ja elämänvaiheessa. Joku päätyy vaihtamaan jo kaksikymppisenä, mutta kuudenkympin kynnykselläkin ehtii. Osa on päätynyt ratkaisuun yt-neuvotteluiden jälkeen, osa haluaa muutoin uutta suuntaa.

Mitä tukea voin saada opiskelun aikana?

TAKKissa on monipuoliset opiskelijapalvelut. Tukea on tarjolla matalalla kynnyksellä, esim. digivälineiden ja -ohjelmistojen käyttöön sekä matematiikkaan ja tehtävien tekemiseen. Opinto-ohjaajat ja erityisopettajat ovat opiskelijoidemme tavoitettavissa ja yrittäjyysneuvonta palvelee yrittäjyyttä miettiviä.

Lue lisää opiskelijapalveluista

Kuinka kauan opiskelu kestää?

Opiskeluaika riippuu tutkinnosta ja aiemmasta osaamisestasi. Koulutus henkilökohtaistetaan eli aiempi koulutus, työkokemus ja muu osaaminen huomioidaan opintojen suunnittelussa. Se vaikuttaa myös koulutuksen kestoon. Nopeimmillaan uuteen ammattiin voi päästä muutamassa kuukaudessa esimerkiksi rekrytoivilla koulutuksilla. Pisimmillään tutkintokoulutukset vievät vuodesta kahteen. Koulutuksen oletuskesto on kerrottu koulutuksen tiedoissa.

Tutustu opiskelumahdollisuuksiin


Mekin vaihdoimme alaa!

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on monialainen ammatillinen kouluttaja ja työelämän kehittäjä. Vuosittain TAKKissa opiskelee yli 11 000 aikuista, ja henkilöstöä on n. 230. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta yli 20 ammattialalta.

Tutustu TAKKiin