Digimyynti on rentoa ja stressitöntä työtä

Digimyyjä Heikki Räisänen

Heikki Räisänen piti personal trainerina toimiessaan asiakaspalvelusta, mutta myymisestä vielä enemmän. Kun ajatus alanvaihdosta kypsyi, myyntiin keskittyminen oli luontevaa. Liiketoiminnan ammattitutkinnosta löytyi sopivaa sisältöä. Räisänen suoritti siitä osat liiketoiminnan tehtävissä toimiminen ja markkinointiviestinnän toimeksianto.

Opintojen loppuvaiheessa Räisänen vastasi J. Rinta-Jouppi Oy:n työpaikkailmoitukseen. Paikka meni toiselle, mutta Heikiltä kysyttiin kiinnostusta digimyyntiin ja samalla tuli puhetta Heikin loppusuoralla olevista opinnoista. Palaset loksahtelivat kohdilleen ja Heikki palkattiin Rinta-Joupin digimyyntitiimiin.

Löytyykö F-18 Hornetin vetoalustaa?

Digimyyjä Räisäsen työstä iso osa on kysymyksiin vastaamista chatissä. Nopeita hoksottimia tarvitaan, kun asiakas esittää uudesta autosta yllättävän kysymyksen murteella kirjoittaen. Se pitää ymmärtää ja osata reagoida oikein. Vastaus on selvitettävä nopeasti ja näppäristä sormista on hyötyä sitä naputellessa.

Autokaupan chatistä voidaan kysyä esimerkiksi sukellusveneen vetoyksikköä tai F-18 Hornetin vetoalustaa. Hassut kysymykset yllättävät viikoittain. Niidenkin kanssa pärjää asiakaspalveluhenkinen, joka haluaa tehdä ratkaisukeskeistä myyntityötä. Asiakkaiden kanssa keskustelu tietokoneella on rauhallista. Puhelias ei tarvitse olla.

- Työ on rentoa ja stressitöntä. Puhelimessa tai kasvotusten kysymykseen olisi vastattava heti. Chatissä taas on hetki aikaa miettiä ja selvittää vastausta.

Liiketoiminnan opiskelu on antanut näkemystä asiakkaiden kanssa keskusteluun ja digimyyntiin. Tulevaisuudessa Räisäsen toimenkuva painottuu enemmän varsinaiseen myyntiin, ja tätä mies odottaa mielenkiinnolla. Digitaalisen autokaupan tulevaisuus kiinnostaa.

- Asiakkaiden kysymyksiin vastatessa tulee ideoita, miten digimyyntiä voitaisiin kehittää. Siinä kehityksessä haluan olla mukana.


Lue lisää: Digimarkkinointi, liiketoiminnan ammattitutkinto.

Lue lisää liiketalouden ja kaupan alasta