Uutiset

Konepajakoulun uudeksi toimitusjohtajaksi nousee TAKKin Juha Jokinen

Uutiset
Konepajakoulun nykyinen toimitusjohtaja Peer Haataja siirtyy Konepajakoulua ylläpitävän Tampereen Teollisuusoppilaitos Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi. Uutena toimitusjohtajana 1.7.2024 aloittaa Juha Jokinen. Jokinen on toiminut Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) tekniikan toimialajohtajana vuodesta 2022 alkaen ja jatkaa myös siinä tehtävässä.

Pirkanmaalla on pitkät konepajaperinteet. Alalta eläköityy vuosittain noin 500 työntekijää ja uusia osaajia valmistuu oppilaitoksista samaan aikaan noin 200. Konepajakoulu tukee valmistavan teollisuuden osaavan työvoiman saatavuutta kouluttamalla alanvaihtajia ja ulkomailta rekrytoitua työvoimaa sekä jatkokouluttamalla vastavalmistuneita nuoria sekä alalla jo työskenteleviä. Tärkeänä tehtävänä on myös alan vetovoiman kasvattaminen, jotta yritysten työvoiman tarve saadaan turvattua. Konepajakoulussa ovat mukana TAKKin lisäksi Tredu ja henkilöstöpalveluyrityksiä.

- Kuluneet reilut 2,5 vuotta toimitusjohtajana ovat olleet työntäyteisiä, mutta erittäin antoisia, kertoo Peer Haataja.

- Haluan kiittää teollisuusoppilaitoksen hallitusta ja erityisesti puheenjohtaja Markku Lahtista terävästä strategiasta, jota olemme saaneet toteuttaa.

Kiinnostus kone- ja tuotantotekniikkaa kohtaan on lisääntynyt merkittävästi.

- Tredun hakijamäärä on kasvanut 65 prosenttia, ja opiskelupaikat saadaan pääosin täytettyä ensisijaisilla hakijoilla. TAKKin koulutusmäärät ovat puolestaan kasvaneet 50 prosentilla. Myös työperäinen maahanmuutto on saatu käynnistettyä yhtenä osaamispulaa täydentävänä keinona yhteistyökumppani Innolink Staffin operoimana. Otan ilolla ja nöyryydellä vastaan hallituksen puheenjohtajan tehtävän. Tekemistä riittää jatkossakin: pirkanmaalainen konepajateollisuus investoi ja tähtää tulevaisuuteen, Haataja toteaa.

Tuoreen toimitusjohtajan, Juha Jokisen mukaan Konepajakoulu tekee merkittävää valmistavan teollisuuden vetovoimatyötä Pirkanmaalla.

- Konepajakoulu kokoaa eri osapuolet yhteen varmistamaan osaavan työvoiman saatavuus, jolla turvataan teollisuuden kasvu myös tulevaisuudessa. Yritysten, oppilaitosten ja rekrytointiyritysten yhteistyöllä edistetään tehokkaasti valmistavan teollisuuden toimintaedellytyksiä alueella, summaa Jokinen.

Tampereen Teollisuusoppilaitos sai uuden hallituksen

Konepajakoulua ylläpitävälle Tampereen teollisuusoppilaitos Oy:lle on valittu uusi hallitus 1.5.2024 alkaen. Hallituksessa jatkavat kasvujohtaja Irene Impiö, Tampereen kaupunki ja omistaja Tommi Peltonen, ST-koneistus Oy. Uusina hallituksen jäseninä ovat aloittaneet rehtori Kirsi Viskari, Tredu, rehtori Teppo Tapani, TAKK, Vice President, Head of Tampere Plant Pasi Vuorinen Metso Oy, HR Director, Surface Drilling Emmi Liukkala, Sandvik Mining and Construction Corp ja johtaja Peer Haataja, Tampereen kauppakamari.

Tampereen teollisuusoppilaitos Oy on Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen tytäryhtiö.


Konepajakoulu

Konepajakoulu tukee osaavan työvoiman saatavuutta ja tarjoaa teollisuudelle täydennyskoulutuspaketteja. Koulutuksia toteutetaan yhdistämällä alueen ammatillisten oppilaitosten ja yritysten koulutusosaamista ja oppimisympäristöjä.

Konepajakoulu huolehtii yhteistyökumppaneiden kanssa rekrytointiprosessin etenemisestä ja kouluttamisesta. Henkilöstön osaamisen kehittämisessä kartoitetaan yhdessä osaamistarpeet ja kootaan sen pohjalta toteutettavat koulutuskokonaisuudet. Konepajakoulun yhteistyökumppaneita ovat TAKK ja Tredu sekä henkilöstöpalveluyritykset.

Mies tummassa puvuntakissa seisoo viherseinän edessä.

Konepajakoulun toimitusjohtajana aloittaa 1.7.2024 Juha Jokinen.