Hoiva-avustajalla on tärkeä rooli sosiaali- ja terveysalalla

Pauliina kertoo, miksi hän päätti opiskella hoiva-avustajaksi, miten opinnot sujuivat TAKKissa ja myös miten hän työllistyi.

Pauliina valitsi hoiva-avustajan opinnot, koska halusi työskennellä ikäihmisten parissa. Hoiva-avustajan opinnoissa melkein puolet on työharjoittelu työpaikoilla. Sen lisäksi opiskellaan oppilaitoksessa teoriaa ja käytännönharjoituksia.

- Hoiva-avustajan tutkinnossa suoritetaan tutkinnon osa lähihoitajan tutkinnosta. On siis helppo jatkaa opiskeluja lähihoitajaksi hoiva-avustajakoulutuksen jälkeen, Pauliina kertoo.

Hoiva-avustajana työskennellään esimerkiksi ikäihmisten tai kehitysvammaisten parissa palveluasumisessa eli asiakkaiden kotona. Heitä avustetaan arkisissa toiminnoissa kuten ruokailussa, peseytymisessä ja asioiden hoitamisessa.

- Hoiva-avustajana mulla on tärkeä rooli sosiaali- ja terveysalan työpaikoilla. Näin mää voin tehdä osani ja antaa panokseni ihmisten arkeen, jotka tarvii niitä palveluita, joissa me työskennellään yhdessä lähihoitajien, sairaanhoitajien ja laitoshuoltajien kanssa.

Hoiva-avustajat eivät anna lääkkeitä eivätkä voi olla yksin työvuorossa, koska koulutukseen ei kuulu lääkelupia.

Pauliina korostaa hyvien vuorovaikutustaitojen merkitystä ihmisläheisessä työssä ja työyhteisössä.

- TAKKissa opiskelu on ollu mielekästä ja oon saanu tosi paljon uutta tietoo uutta ammattia varten, ja itsevarmuus on kasvanu, Pauliina sanoo ja jatkaa:

- TAKKissa opettajat on alan ammattilaisia ja työelämän tasalla. Niiltä on saanu tosia paljon vinkkejä, neuvoja ja oppia työelämään.

Hän arvelee, että aikuiskoulutuspuolella sai enemmän vastuuta ja opintojen henkilökohtaistamista.

- Kaikkea ei tarvinnu suorittaa muun ryhmän mukana, jos oli aikasempia koulutuksia tai muita opiskeluita taustalla.

Alalla on paljon työpaikkoja ja työtilanne erittäin hyvä. Pauliinallekin tarjottiin ensimmäisestä harjoittelupaikasta töitä heti, kun hän valmistuu. Valmistumista juhlittiin perjantaina ja työt alkoivat heti seuraavana maanantaina.


Hoiva-avustajakoulutus - tarkemmat tiedot ja seuraavat aloitukset

Lue lisää sosiaali- ja terveysalasta

Tilaa uutiskirje!

Valitse kiinnostavat aiheet ja tilaa!