RoboKop - Robotiikan ja konepajateollisuuden koulutuspolku

28.6.2023–30.3.2025

Rahoittaja

Next Generation EU,  Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus

Toteuttajat

Tampereen yliopisto (koordinaattori), Tampereen ammattikorkeakoulu, TAKK

Hankekuvaus

Robotiikan ja konepajateollisuuden koulutuspolku (RoboKop) tuottaa alasta kiinnostuneita henkilöitä helpottavan toimintamallin ja koulutuksen, joka tarjoaa kurkistuksen alan työtehtäviin ja opiskelimahdollisuuksiin eri koulutusasteilla Tampereella.

Kolme oppilaitosta (TAU, TAMK ja TAKK) toteuttaa joustavan Robotiikan ja konetekniikan pilottikoulutuksen, jonka materiaali jää vapaasti käytettäväksi Tampereen yliopiston Digikampus alustalle myös pilottikoulutuksen jälkeen.

Osallistujat pääsevät kokeilemaan alan opintojen suorittamista ja voivat löytää oman uransa kone- ja metalliteollisuuden tulevaisuuden tekijänä.

Hanketta rahoitetaan Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Kohderyhmä

Koulutuksen ensisijaista kohderyhmää ovat epätyypillisessä työsuhteessa työskentelevät henkilöt (ei vakituista ja kokoaikaista työsuhdetta).

Koulutukseen voivat osallistua myös esimerkiksi:

  • peruskoulun tai lukion jälkeen välivuotta viettävät
  • maahanmuuttajat
  • työvoiman ulkopuolella olevat
  • eläkeläiset
  • työssäkäyvät
  • alanvaihtajat
  • työttömät.

TAKKin yhteyshenkilö

Aaltonen Sami
kouluttaja
Puh. +358447906541
Kone- ja metallitekniikka
Lähetä viesti