Osaajia ulkomailta

Toteutamme ns. tilauskoulutuksia EU:n ulkopuolisista maista tuleville ryhmille. Tilauskoulutuksissa koulutuksen tilaaja vastaa koulutuksen kustannuksista. Koulutuksia toteutetaan eri aloille. Koulutukseen voidaan tilaajan toiveiden perusteella räätälöidä Suomeen integroitumiseen liittyviä sisältöjä, esim. kulttuurin ja kielen opetusta. Kaikkiin koulutuksiin sisältyy oppimista työpaikalla. Tavoitteena on, että osa opiskelijoista jää töihin Suomeen.

Kohdemaat valitaan niin, että opiskelujen aloitus onnistuu englanniksi. Opintojen kieli vaihtuu suomeksi matkan varrella, jos alan työkieli on suomi. Koulutukset voivat olla tutkintotavoitteisia tai lyhyempiä täsmäkoulutuksia alasta ja tilaajan toiveista riippuen.

Ensimmäiset tilauskoulutukset käynnistyivät marraskuussa 2021, kun 25 kenialaista opiskelijaa aloitti lähihoitajaopinnot. Keniasta on tullut sosiaali- ja terveysalan lisäksi opiskelijoita mm. hitsaukseen, rakennusalalle, matkailu- ja ravitsemisalalle sekä valimoalalle. Sotealalle on opiskelijoita tullut myös Filippiineiltä. Kohdemaita laajennetaan kysynnän mukaan.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Perttula Peter
Director of International Partnerships
Puh. +358447906480
TAKK kehittäminen
Lähetä viesti
Neuvonen Satu
Kehitysjohtaja
Puh. +358447906331
TAKK kehittäminen
Lähetä viesti