LKV-valmennuksesta avaimet onnistumiseen

Länsi-Suomen metsätilat Oy LKV:n kiinteistövälittäjät Miika BucktmanKari Jeskanen ja Vesa Yli-Hongisto onnistuivat LKV-kokeessa ja saivat laillistetun kiinteistövälittäjän pätevyyden. Kaikki kolme osallistuivat ennen koetta TAKKin järjestämään valmennukseen.

Onnistumisen avaimet olivat Yli-Hongiston ja Jeskasen mukaan työkavereiden välisessä kilpailuhenkisyydessä; ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin onnistua kokeessa. Miika Bucktmanilla suurimpana motivaattorina toimi oma innostus ja tavoitteellisuus LKV-pätevyyden saamiseksi.

Onnistumisen apuna toimi  TAKKista saatu valmennus. Sekä Yli-Hongisto että Jeskanen olivat yrittäneet koetta kerran aikaisemmin, mutta todenneet, että itseopiskeluna mm. lakikirjan oikeanlainen käyttö kokeessa oli haasteellista. Metsätilojen kolmikon mukaan valmennuksessa oppi lakikirjan lukutekniikkaa ja käyttöä sekä oikeanlaista vastaustekniikkaa. Kokeessa saa pitää lakikirjaa mukana ja tärkeintä onkin tietää, mitä ja mistä vastauksen kannalta oleellista tietoa hakee. Valmennus suuntasi keskittymistä kokeen kannalta oleellisiin asioihin.

Tutkintojen ja kouluttautumisen yksi keskeinen vaikutus on kiinteistövälitysalan yleisen profiilin nosto. Jeskanen muistuttaa, että koskaan ei ole liian vanha opiskelemaan uutta. Hän suoritti viime vuonna kiinteistövälittäjän ammattitutkinnon, vaikka työkokemusta metsäalalta ja kiinteistövälittäjänä on yhteensä takana useita kymmeniä vuosia. Jatkossa tavoitteena on päästä jakamaan työvuosien kerryttämää kokemusta kiinteistö- ja metsäalasta nuoremmalle polvelle. Bucktman taas miettii seuraavana tavoitteenaan AKA-koetta eli auktorisoidun kiinteistöarvioijan pätevyyden hankkimista. Yli-Hongisto on hyödyntänyt kertynyttä kokemustaan myös kiinteistövälitysalan ammattitutkinnon arvioijan tehtävissä.

LKV-valmennus TAKKissa

Vuonna 2013 uusitun lainsäädännön myötä kiinteistövälitysliikkeen välitystehtäviä hoitavista vähintään puolella on siirtymäajan jälkeen oltava laillistetun kiinteistövälittäjän pätevyys. Pätevyyden saa suorittamalla LKV-kokeen hyväksytysti. TAKKissa kokeeseen osallistujia valmentaa kouluttaja, varatuomari Anna-Maija Eskola.

TAKKin LKV-valmennuspakettiin kuuluu neljä lähipäivää. Lähipäivien lisäksi valmennus sisältää ohjattua pienryhmävalmennusta. Kokeen järjestää Keskuskauppakamari vähintään kaksi kertaa vuodessa. TAKKissa valmennukset on ajoitettu niin, että ne rytmittyvät yhteen koe-aikataulun kanssa.

Kysy lisää koulutuksista

Eskola Anna-Maija
kouluttaja
Puh. +358447906102
Liiketalous ja kauppa
Lähetä viesti