Suomen Energiakatsastus vaihtoi pilveen

TAKKin ja kolmen muun aikuiskouluttajan yhteisessä Pilvi-hankkeessa on kehitetty toimintamalli pilvipalveluiden käyttöönottoon pk-yrityksissä. Mukana on ollut kaikkiaan 33 yritystä.

- Pilvipalvelut ja niiden tarjoamat mahdollisuudet ovat vielä uusi asia monille pk-yrittäjille. Sitä tietoisuutta olemme hankkeen avulla levittäneet, kertoo kouluttaja ja projektipäällikkö Marja Siniranta.

Yhtenä pilottiyrityksenä on ollut Suomen Energiakatsastus Oy. Yritys on riippumaton ja puolueeton energiatehokkuusyhtiö, joka on erikoistunut energiatehokkuusasiantuntijapalveluihin ja uusiutuvan energian toimituksiin.

- Teemme energiakartoituksia ja -tutkimuksia mm. kunnille, taloyhtiöille ja yrityksille. Haemme asiakkaan kannalta optimaaliset ja kustannustehokkaimmat energiansäästöratkaisut, kertoo toimitusjohtaja Reijo Seppänen.

- Tarjoamme energiatehokkuuspalvelut lähtötilanteen kartoituksesta laite- ja palvelutoimittajien kilpailuttamiseen ja energiasäästötavoitteen seurantaan. Etävalvonnan ja sähköisen huoltokirjan avulla asiakas pystyy itse seuraamaan kiinteistöjensä kulutusta ja säästövaikutuksia, hän jatkaa.

Dokumentit ajasta ja paikasta riippumatta

- Projekteissamme syntyy valtavat määrät dokumentoitavaa aineistoa, joka on hyvä olla sekä meidän että asiakkaan käytettävissä. Tähän Pilvi-hanke on tuonut ratkaisun Office 365:n muodossa, Seppänen kiittelee.

Aiemmin dokumentit tallennettiin tietokoneille, eikä niihin ollut muilla pääsyä. Nyt kaikki löytyy pilvestä, johon pääsee käsiksi tietokoneen lisäksi myös tableteilla ja kännyköillä, ajasta ja paikasta riippumatta.

- Työntekijämme ovat pääasiassa kentällä. Nyt he voivat dokumentoida kohteen, ja me toimistolla pääsemme saman tien työstämään asiaa eteenpäin, Seppänen valottaa nykytilaa.

- Ja myös asiakkaat pääsevät käsiksi projektiaan koskeviin tiedostoihin reaaliaikaisesti.         

Lähtökohtana liiketoiminnan tavoitteet

Pilvi-toimintamallissa selvitetään ensin yrityksen tarpeet ja toiveet.

- Emme tarjoa valmiita vastauksia, vaan löydämme yhdessä yrityksen liiketoimintaa parhaiten palvelevat välineet, ohjelmat ja työtavat, kertoo Siniranta.

- Ohjelmistojen lisäksi meille räätälöitiin myös koulutusmateriaalit ja henkilöstö koulutettiin käyttämään pilvipalvelua. Olen ollut erittäin tyytyväinen TAKKin toimintaan.

- Nyt meillä on aina viimeisimmät versiot tarvitsemistamme ohjelmista, ja kaikki data kootusti yhdessä paikassa, turvassa yksittäisten laitteiden hajoamisilta, Seppänen summaa kiitellen.


Lue lisää media-alasta ja viestintätekniikasta