Remontoija hallitsee kokonaisuuden

Sisustusremontoijan koulutus on antanut  Virtaviiva Oy:n Reijo Määttäselle monenlaisia eväitä yhteistyöhön sisustussuunnittelijan kanssa. Reijo suorittaa sisustusalan ammattitutkintoa TAKKissa. Sisustamisen haasteita riitti mm. Tampereen asuntomessuilla messukohde Tervakukan sisätöissä.

Määttänen kertoo osaavansa ottaa huomioon nyt sisustussuunnitelman värit, materiaalit, valaistuksen sekä sen, miten niistä luodaan sisustuskokonaisuus yhdessä suunnittelijan kanssa. Tervakukan kohteen sisustussuunnittelija Maija Koro on puolestaan tyytyväinen, kun pääsi yhteistyöhön sisustusrakentajan kanssa.

Valaistuksen toteutuksen suunnittelu oli myös haastavaa. Koulutuksen valaistusoppi tuli tarpeeseen. Valaistuksen eri mahdollisuudet kiinnostavat jatkossakin. Led-valo kehittyy koko ajan. Epäsuora valaistus ja valon eri sävyt vaikuttavat tilan tunnelmaan, Määttänen kertoo.

Kattavasti opiskelijan tarpeisiin

Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman avulla Määttänen kertoo saaneensa perusteellista oppia mm. homeongelmista sekä siitä, miten kosteus, lämpö ja ääni huomioidaan rakentamisessa.

Verkostoituminen maalareiden, sisustusmyyjien ja -stailaajien kanssa oli erinomainen juttu. Sain monia uusia kontakteja ja myös markkinointimahdollisuuksia, Määttänen toteaa.

Oppisopimuskoulutus sopii hyvin pienyrittäjälle, hän jatkaa.

TAKKin rakennusalan monipuolinen koulutustarjonta palvelee opiskelijaa kehitystarpeiden mukaisesti - halutessaan TAKKissa voi opiskella pintakäsittelyä ja stailausta sekä päivittää työturvallisuus- ja tulityökortit.

Olemme kehittäneet koulutusta opiskelijapalautteiden pohjalta. Syksyllä (2013) käynnistyy jo kuudes sisustusalan ammattitutkinnon koulutus. Koulutus on suunniteltu työn ohessa opiskeleville, kouluttaja Pirjo Sillman kertoo.


Lue lisää sisustamisesta ja pintakäsittelystä