Mikrokanavatekniikan harjoitusalue

TAKKin mikrokanavatekniikan harjoitusalue on rakennettu yhteistyössä alan yritysten kanssa, ja Hexatronic ja TAKK järjestävät mikrokanavatekniikan koulutukset yhteistyönä.

Mikrokanavatekniikka mahdollistaa muun muassa uusien valokuidulla toteutettavien laajakaistaliittymien helpomman ja kustannustehokkaamman rakentamisen. Verkkoon on lisäksi helppo myöhemmin lisätä uusia liittymiä.

- Suomessa valokuituverkkojen rakentaminen mikrokanavatekniikalla on verrattain uusi rakentamistapa, joten osaajia on hyvin vähän, Hexatronicin Technical Sales Manager Joni Renfors kertoo.

Sähkö- ja televerkot voidaan asentaa maahan yhdellä kaivamisella ja valokuidut asennetaan jälkeenpäin paineilman avulla eli puhaltamalla, kuten alan termi kuuluu. Hexatronic valmistaa lähes kaikkia mahdollisia tietoliikenneverkoissa käytettäviä materiaaleja mukaan lukein mikrokanavat ja mikrokaapelit, minkä lisäksi Hexatronicilla on 15 vuoden kokemus tietoliikenteen osaajien kouluttamisesta.

- Esimerkiksi Ruotsissa teemme yhteistyötä paikallisen TE-keskuksen kanssa ja koulutamme henkilöitä erityisesti valokuitutekniikkaan. Luonnollisesti järjestämme jatkuvasti kursseja myös eri yritysten tarpeisiin.

- Ruotsissa taas käytännössä kaikki valokuituverkot on rakennettu mikrokanavatekniikalla, joten Hexatronicilla on erinomainen näkemys mitä ja miten eri asemassa olevia henkilöitä projektipäälliköistä, suunnittelijoihin ja asentajiin tulee kouluttaa, jotta lopputuloksena on kustannustehokas ja laadukas verkko, Renfors lisää.


Lisätiedot harjoitusalueesta ja mikrokanavatekniikan koulutuksista

Lue lisää sähköalasta