Kosmetologiopiskelijat loihtivat MM-kisojen VIP-vieraat kisakuosiin

 – Hienoa päästä olemaan tällä tavalla mukana MM-kisoissa, toista samanlaista tilaisuutta ei varmasti tule, ihastelevat TAKKin kauneudenhoitoalan opiskelijat siniset pelipaidat yllään.

Jääkiekon MM-kisojen aikana Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen tilat täyttyvät VIP-vieraista, kun Nokia Arenan vieressä sijaitseva TAKK muuntautuu Satu ja Timo Jutilan isännöimäksi Captain´s VIP-Loungeksi. Eri alojen opiskelijat ovat mukana luomassa vieraille kisatunnelmaa. Kauneudenhoitoalan opiskelijoiden tehtävänä on loihtia vieraat kisakuosiin. Ripsitupsut ja glitterit ovat jo valmiina.

 – Tätä on suunniteltu pitkään, ja opettajat ovat olleet niin innoissaan, että se on tarttunut meihinkin, opiskelijat kertovat.

Uutta kokemusta tapahtumatuotannosta

Suomen pelipäivinä kosmetologiopiskelijat tarjoavat VIP-vieraille pikakampauksia ja -meikkejä, Suomi-aiheisia kasvomaalauksia sekä parturipalveluja miehille. Pelien välipäivinä tarjolla on hierontoja sekä jalka- ja käsihoitoja. TAKKin tiloissa arvioidaan vierailevan noin 300–600 ihmistä päivittäin, joten asiakaskuntaa kauneudenhoitopalveluihinkin riittää.

Opiskelijat ovat olleet itse vastuussa tapahtumatuotannosta, aina suunnittelusta palvelujen markkinointiin ja aikataulutukseen saakka.

 – Olemme saaneet paljon vastuuta ja on ollut kiva huomata, että meihin on ollut luottamusta. Kaikki ideat ovat meiltä lähtöisin, kertoo Tiia Esko.

Vaikka aluksi suuri järjestelyvastuu jännittikin, on jännitys muuttunut innostukseksi sitä mukaa kun rattaat ovat lähteneet pyörimään. Opiskelijat kertovat huomanneensa, että tapahtumajärjestelyt vaativat todella paljon työtä.

 – On hyvä, että meillä kaikilla on erilainen tausta eri aloilta. Tapahtuman suunnittelussa jokainen on päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiaan, kertoo Heli Knuutila.

Opintoja eteenpäin

Tilaisuuden myötä opiskelijat pääsevät edistämään opintojaan. VIP-vieraita palvellessaan he pääsevät suorittamaan asiakaspalvelun ja tapahtumajärjestämisen näytöt.

– Saamme tästä myös työtodistukset ja merkinnän CV:hen, mikä on hyödyksi tulevaisuudessa, kertoo Anna Sappinen.

– Tämä on hyvää harjoittelua omaa yritystä varten, huomauttaa Anniina Alonen.

Myös kielitaito karttuu, sillä kisavieraita on tulossa ympäri maailmaa. Palvelua tarjotaan englanniksi ja ruotsiksi.

– Niissä täytyy kyllä hieman skarpata, Anniina naurahtaa.