K-Rauta Lahdesjärvi: Koulutusyhteistyöllä rekrytoitiin rautakaupan osaajat

Koulutusyhteistyöllä rekrytoitiin rautakaupan osaajat

K-Rauta Lahdesjärvi avautui keväällä 2015. Suurin osa henkilöstöstä valittiin kolmen kuukauden pituisella RekryKoulutuksella, joka toteutettiin yhteistyössä TAKKin ja TE-toimiston kanssa.

- Koulutus suunniteltiin yhdessä ja rakennettiin arvojemme pohjalta vastaamaan yrityksemme tavoitteitamme. Suunnittelu hoitui kaikin puolin jouhevasti ja kustannustehokkaasti, kertoo kauppias Jukka Aaltiotyytyväisenä.

- Koulutuksen kautta löysimme oikeasti ammattitaitoista porukkaa, joilla on asenne kohdallaan, toteaa myymäläpäällikkö Johanna Suomela.

Suomelan mukaan koulutukselle asetetut tavoitteet jopa ylitettiin, kun koulutuksen lomassa uudet työkaverit tulivat tutuksi ja ryhmähenki rakentui vahvaksi. Se näkyi hyvin mm. avajaisjärjestelyissä, kun kaikki puhalsivat sujuvasti yhteen hiileen.

Räätälöityä koulutusta yrityksille

RekryKoulutus räätälöidään aina yrityksen tarpeiden pohjalta. K-raudan koulutuksen sisällöt rakennettiin niin, että kaikilla työntekijöillä on koulutuksen jälkeen monipuoliset perustiedot rautakauppa-alasta. Kaikki osallistuivat mm. puolenpäivän mittaisiin maalaus-, sähkö-, tapetointi-, puutavara- ja LVI-kouluihin, trukin käyttökoulutukseen sekä asiakaspalvelu- ja myyntivalmennukseen.

Koulutuksen kustannuksista vastaavat työ- ja elinkeinohallinto sekä työntekijöitä rekrytoiva yritys yhdessä: yritys maksaa 30 prosenttia kustannuksista ja työ- ja elinkeinohallinto vastaa lopusta 70 prosentista.

- RekryKoulutus-malli ei ollut ennestään tuttu, mutta tällä kokemuksella voimme ehdottomasti suositella sitä ja TAKKin kanssa tehtävää yhteistyötä muillekin, summaa Aaltio koulutuskokemukset.

Lisätiedot: 
Koulutuspäällikkö Rosa Hyvönen
p. 044 7906 428, s-posti muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi


Lisätietoa yhteishankintakoulutuksista

Lisätietoja RekryKoulutuksesta TE-palveluiden sivuilla

Lue lisää rakennusalasta