Varastot uusiksi

Rakennusalan opiskeluun kuuluu oleelliseesti harjoittelu oikeita töitä tekemällä. Tällä kertaa työmaana oli 21 rivitaloasunnon ulkovarastojen uusiminen. Vanhat purettiin ja tilalle tehtiin uudet. Uudet ulkovarastot rakennettiin elementteinä TAKKin rakennusalan harjoitustiloissa ja koottiin paikan päällä.

As Oy Tesoman Rivitalot hallituksen puheenjohtaja Matti Länsiö kertoo:

- Vanhat varastot olivat vuodelta 1981 ja ne olivat alkaneet lahoamaan.

- Työ eteni talo kerrallaan: TAKKin työporukka ja elementit tulivat maanantaina. Vanhat varastot purettiin aamupäivällä ja uudet pystytettiin iltapäivällä. Tiistaista perjantaihin oli viimeistelymaalauksia, pellityksiä ja sähköasennukset. Varastot luovutettiin asukkaiden käyttöön perjantaina.

- Asukkailta on tullut hyvää palautetta. Siitä on tykätty, että varastot olivat pois käytöstä vain viikon. Myös työn jälkeen on oltu tyytyväisiä. Ilmapiiri työmaalla oli hyvä. Se oli tietysti tärkeää kun asukkaat olivat paikalla.

- Taloyhtiönkin kannalta hanke meni hyvin: Sekä opiskelijoiden, että työnjohdon eli rakennusalan kouluttajien kanssa tultiin hyvin toimeen. Ja mikä tärkeintä: se toteutui, mitä suunniteltiin ja sovittiin.


Lue lisää

AGCO Suomen Fendt-traktoreiden huoltokoulutus TAKKissa

Yritykset voivat hyödyntää TAKKin oppimisympäristöjä omissa koulutuksissaan.