Yhdessä yrittäjäksi - taidolla ja sydämellä

Jalkojenhoidon tutkintokoulutus yhdisti Sanna Jurvasen ja Jaana Tarvaisen. Hämeen Kosmetologikoulussa (nykyisin Koulutuskeskus Lumova) opiskellessaan he huomasivat 
 jakavansa vision siitä, millainen jalkahoitolan tulisi olla.

Valmistuttuaan naiset päättivät perustaa yhteisen yrityksen. Hyvän mielen jalkahoitola NamiNami Varpaat aloitti toimintansa tammikuussa 2018.

Jalkojenhoito on käsityötä

Yrittäjien taustat ovat eri aloilla. Jurvasella on muotoilijan tutkinto vaatetusalalta, ja opintojen jälkeen hän työskenteli vaatekaupassa ja elintarvikealalla.

– Nuorempana ajattelin, etten enää opiskele. Asia tuli ajankohtaiseksi, kun halusin työn, jossa voi auttaa muita, Jurvanen kertoo.

Tarvaisella on kaupallinen peruskoulutus, ja hän työskenteli kauan perheyrityksessä. Työn ohessa hän suoritti visualistin tutkinnon. Jossain vaiheessa heräsi halu opiskella uusi ammatti terveydenhoitoalalta.

Molemmat ovat käteviä käsistään: Jurvanen ompelee ja Tarvainen tekee keramiikkaa.

– Tässä työssä pitää olla kiinnostunut ihmisistä ja osata olla luonteva, sillä jalat ovat monelle intiimi alue. Itse yhdistin kaupallisen taustan, hoitovietin, kädentaidot ja sosiaalisuuden, Tarvainen kuvailee.

Koulutuksesta tukea yrittäjyyteen

Kahdeksan kuukautta kestäneen koulutuksen painopiste oli työssäoppimisessa yrittäjämäisessä ympäristössä.

– Opiskelu meillä on työelämälähtöistä ja yrittäjähenkistä. Koulutamme nopeasti asiantuntevia ammattilaisia työelämään, sanoo Koulutuskeskus Lumovan koulutuspäällikkö Katariina Tala.

Tarvainen ja Jurvanen kehuvat koulutuksen käytännönläheisyyttä ja yrittäjyysosiota, jonka sisältöjä olivat muun muassa markkinointi, liiketoimintasuunnitelma ja verotus. Naiset saivat tukea yrityksen perustamiseen myös Ensimetristä.

– Ilman yrittäjyyskoulutusta yrittäjäksi ryhtyminen olisi tuntunut riskiltä, Jurvanen miettii.

– Uuteen terveysalan ammattitutkintoon kuuluu valinnainen osio sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen. Tämän voi suorittaa Lumovassa, kertoo Tala.

Kunnianhimo pitää vauhdissa

– Parasta tässä työssä on se, että teet töitä itsellesi ja näet heti työsi jäljen. Myös tyytyväiset asiakkaat palkitsevat, summaa Jurvanen.

Tarvainen korostaa yrittäjän kilpailuviettiä:
– Osoitat tekeväsi ammattitaitoista työtä. Teet tänään työsi hyvin, mutta huomenna vielä paremmin. Haluat myös kehittyä.

– Haluaisimme lanseerata oman jalkojenhoidon tuotesarjan. Toinen haave on oma jalkahoitolaketju. Nämä tavoitteet pitävät meidät vauhdissa joka päivä, Tarvainen kertoo.


Koulutuskeskus Lumova

• aiemmin Hämeen Kosmetologikoulu, perustettu 1964
• ollut osa TAKKia 6.8.2017 alkaen • kouluttaa jalkahoitajia ja kosmetologeja
• Lumovassa on kaksi tutkintoa: • terveysalan ammattitutkinto, jalkojenhoitaja
• hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja

Lue lisää kauneudenhoitoalasta