Stailaava kiinteistövälittäjä

Asuntojen stailaaminen myyntikuntoon on vahvistuva trendi, ja stailaavien kiinteistövälittäjien kysyntä tulee kasvamaan Pirkanmaallakin. TAKK tarjoaa stailauskoulutusta sisustusalan ammattitutkinnon osina.

Stailattu asunto menee yleensä paremmin kaupaksi - hyvällä hinnalla ja nopeammin. Ostajien mielikuviin voi vaikuttaa stailaamisen keinoin, ja näin ruokkia ostajan tunnelmia asunnosta.

Osa myyntiin tulevista asunnoista puolestaan tarvitsee stailausta, jotta tilat tulevat paremmin esiin. Esimerkiksi tilojen avaruutta ja valoisuutta voi parantaa. Stailauksella annetaan ihmisille mielikuvia ja vaihtoehtoja asunnon sisustamiseen - samalla lisätään asunnon näyttävyyttä.

TAKKin stailauskoulutuksessa luodaan värien, eri materiaalien, kuvioiden, muotojen ja valaistuksen avulla sisustuskokonaisuus. Esimerkiksi valaistuksella on hyvin tärkeä rooli asunnon myynnissä. Epäsuora valaistus ja valon eri sävyt vaikuttavat tilan tunnelmaan.

Näiden monien taustatietojen lisäksi koulutuksessa opitaan käytännössä itse stailauksen työprosessi. Opiskelujen aikana verkostoituu myös alan muiden tekijöiden, kuten sisustusrakentajien, maalareiden ja sisustusmyyjien kanssa.

Olemme kehittäneet koulutusta opiskelijapalautteiden pohjalta. Koulutus on suunniteltu työn ohessa opiskeleville, kouluttaja Pirjo Sillman kertoo.