Etsitkö yrityksellesi osaavaa jatkajaa? 

Tampereen Hervannassa puhdistusaineita valmistavaa Polymex Oy sekä Kuhmoisissa ja Padasjoella puusepänteollisuutta harjoittava Puulon Oy ovat saaneet toiminnalleen uudet nuoret jatkajat. Omistajavaihdossa on ollut mukana myös TAKK tarjoamalla jatkajille yrittäjävalmennusta ja -koulutusta.

- TAKK tuo yritykseen uutta energiaa, kun viestikapula vaihtuu, sanoo yrityspalvelupäällikkö Harri Huhdanpää.

Polymexin 30 vuotta sitten perustaneet kemianinsinöörit Pentti Korhonen ja Timo Kaukolinna etsivät yritykselleen jatkajaa ja löysivät sellaisen kaupallisen koulutuksen saaneesta Tia-Maria Niemisestä. Merkonomi otti omakseen hänelle kokonaan uuden alan vahvalla yrittäjäasenteellaan.

- Yrittäminen kiinnosti, ja se kulkee minussa perheen perintönä sekä suvun luonteena, Nieminen perustelee.

Polymex valmistaa kehittämillään resepteillä niin sanottuja White Label -tuotteita asiakasyritysten omilla tuotenimillä. Firman valmistamia puhdistus-, siivous- ja desinfiointiaineita menee teollisuuteen, raskaankaluston pesuun, suurkeittiöille, ravintoloille ja kiinteistönhoitoon.

- Pienenä yrityksenä olemme voineet nopeasti reagoida kysyntään, Pentti Korhonen mainitsee.

- Muuntautumiskyky onkin ollut vahvuutemme, Timo Kaukolinna vahvistaa. Jatkajaksi löytynyt Tia-Maria Nieminen on tuonut jo uusi tuulia yritykseen.

- Haimme kotimaisuudellemme Avainlippu-tunnuksen syksyllä. Yritykselle tehtiin myös kotisivut, Nieminen kertoo.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on kehittää ja laajentaa yritystoimintaa.

- Tekemällä oppii, ja tämä on minulle paras vaihtoehto ryhtyä yrittäjäksi. Onneksi käänsin tämän kortin, Nieminen kiittelee.

Puulon tähyää maailmalle

Puulon Oy:n uudet nuoret yrittäjät Tomas Nordström, Jaakko Järvi ja Olli Hietajärvi haluavat laajentaa yrityksensä tuotantoa ja tähyävät suomalaisilla tuotteilla maailmalle. Kuhmoisissa yli 40 vuotta toiminut Puulon Oy sai 2015 uudet nuoret yrittäjät kolmesta hienopuusepästä, kun Olli Hietajärvi, Jaakko Järvi ja Tomas Nordström ostivat yrityksen sen pitkäaikaiselta omistajalta Unto Sarvalalta. Samalla varmistui perinteisen huonekaluvalmistuksen jatkuminen.

Ensimmäiset yhteydet yritykseen syntyivät, kun Olli Hietajärvi oli opiskelujensa yhteydessä työssäoppimisjaksolla Puulonissa. Silloin opettajan arviointikäynnin yhteydessä lausuttiin julki ensimmäiset ajatukset mahdollisesta jatkajasta, Ollista.

- Rakennamme nyt merkittävää puualan yritystä vahvalla näkemyksellä, toimitusjohtaja Olli Hietajärvi sanoo.

Nuorten yrittäjien kunnianhimoiset aikeet ovat johtaneet jo laajenemiseen, sillä Puulon osti Padasjoella toimivan Aarnon Puu Oy:n liiketoiminnan syksyllä 2016. Kaupan myötä mukaan omistajiksi tulivat muotoilija Risto Luoma ja yrittäjä Markku Pelkonen. Yrityksellä on nyt viiden aktiivisen omistajan lisäksi neljätoista työntekijää.

- Tulevaisuudessa tarvitsemme lisää työvoimaa, Hietajärvi ennakoi.

Puulon tähyää Suomen lisäksi maailmalle, jossa kiinnostavat niin Keski-Euroopan kuin Aasiankin markkinat. Harri Huhdanpää kannustaa koulutusten lisäksi käyttämään TAKKin yhteyksiä.

- Kansainvälistymisessä TAKK pystyy tarjoamaan valmennusta ja koulutusta mutta myös vahvan verkoston päästä vaikka Kiinaan.

Puulonin massiivipuisten laatuhuonekalujen joutuminen maailmalla halvan kopioinnin kohteeksi ei nuorta yrittäjää pelota.

- Jos sinua kopioidaan, sitten olet jo jotain, Olli Hietajärvi paukauttaa.

Juttu julkistu alunperin Pirkanmaan parhaaksi -lehdessä 24.3.2017.


Lue lisää yrittäjyyskoulutuksista

Tilaa uutiskirje!

Valitse kiinnostavat aiheet ja tilaa!