MM-kisojen stailausprojekti poiki Mintulle töitä sisustusremontoijana

Minttu Nurmiselle itse tekeminen on paras tapa oppia – ja tekemään hän pääsi, kun jääkiekon MM-kisoihin tarvittiin tiiminvetäjä luotsaamaan VIP-tilojen stailausta.

Kymmenisen vuotta ravintola-alalla työskennellyt Minttu Nurminen sai koronapandemian myötä toivomansa sysäyksen alanvaihtoon. Kun pitkät lomautukset osuivat kohdalle, oli aika keksiä uutta tekemistä. Tie vei TAKKiin taideteollisuusalan perustutkintokoulutukseen, tähtäimenä sisustusremontoijan ammatti.  

– Olen aina tykännyt tehdä omia pieniä remontteja ja sisustuksia, mutta en ole ollut varma, teenkö niitä oikein tai järkevällä tavalla. Ajattelin, että koulutuksen myötä saisin vinkkiä, kuinka asiat tulee tehdä, ja sen jälkeen uskaltaisin tehdä remontteja muillekin kuin itselleni, Minttu kertoo.

– Ajatuksena oli, että vaikka en tekisikään sisustamisesta uraa, niin ainakin saisin kokemusta tai pienen sivubisneksen. Mutta kävi niin, että kyllä siinä sitten urakin vaihtui, Minttu naurahtaa.

Suoraan stailaamaan

Minttu aloitti sisustusremontoijan opinnot TAKKissa alkuvuodesta 2021. Hän pääsi keskittymään täysillä ammatillisiin opintoihin, sillä YTO-opinnot saatiin hyväksiluettua aiemmin suoritetun matkailualan restonomin ja lukiokoulutuksen perusteella. Tekemällä oppiminen oli mieluisaa.

– En opi lukemalla tai kuuntelemalla, vaan minun täytyy päästä tekemään itse. TAKKissa pääsinkin tekemään niin heti alusta asti. Tehdään, kysytään, tehdään – sellainen malli toimii minulle hyvin, Minttu toteaa. 

Jo seuraavana keväänä Minttu pääsi vastuutehtävään isossa stailausprojektissa. TAKK oli tiiviisti mukana jääkiekon MM-huumassa, kun Satu ja Timo Jutilan omistama tapahtumayritys JetSetClub vuokrasi TAKKin keskustakampuksen kisojen VIP-tilaksi. TAKKin sisustusalan opiskelijat stailasivat tilat VIP-kuntoon. Minttu toimi tiiminvetäjänä.

– MM-kisat olivat opettavainen kokemus. Tapahtuma-ala oli minulle jo tuttu, koska olen ollut töissä tarjoilun puolella, mutta nyt pääsin näkemään alaa eri kantilta. Näin, mitä kaikkea tilan stailaamiseen voikaan liittyä.

– Tilasta toivottiin juhlamaista mutta rentoa VIP-tilaa. Meille todellinen haaste oli, miten saamme koulutilasta koulun pois. Kevät oli rankka mutta kaiken sen arvoinen, varsinkin kun näimme työmme jäljen itse tapahtumassa ja kuulimme asiakkaiden palautteet.

Vuoden 2022 MM-kisat poikivat Mintulle myös lisätöitä. Seuraavan vuoden MM-kisoissa hän toimi sisustusalan opiskelijaryhmän ohjaajana, ja sittemmin pääsi suunnittelemaan myös Jutiloiden kodin remontin. 

Kevyt startti yrittäjyydelle

Viime syksynä Minttu perusti kevytyrityksen sisustusremontoijan töitä varten. Ohjelmassa on ollut pieniä remontteja, muun muassa mikrosementti- ja efektimaalauskohteita. Ravintolatyöt jatkuivat vielä hetken aikaa rinnalla, mutta nyt tarkoitus on keskittyä pelkästään sisustusremontointiin. 

– Kevytyritys on ollut hyvä ja helppo tapa aloittaa yrittäjyys. Siinä ei tarvitse huolehtia verojen maksuista, vaan pystyy keskittymään tekemiseen ja itsensä markkinointiin.

– Tällä hetkellä minulle parasta markkinointia on se, että teen työni hyvin, ja asiakkaat kertovat minusta eteenpäin. Se on tärkein juttu, johon panostan, Minttu kertoo.

Siitä Minttu ei ole vielä varma, kuinka pitkän aikaa toimii yrittäjänä – hän katsoo, mihin elämä vie. 

Tilaa uutiskirje!

Valitse kiinnostavat aiheet ja tilaa!