Otetta sisustusmyyjän työhön

Sisustusmyyjäksi kouluttautunut Hannamari Sulonen soveltaa oppimiaan käytännön taitoja asiakaspalvelutyössään. Asiakas kuuleekin usein joukon kysymyksiä tavatessaan Hannamarin työpaikallaan Kodin Terrassa Nokialla. Kysymyksiään hän ammentaa ymmärryksestään ja opeistaan sisustusalan käytännön töihin.

Sisustusalan työt seinien maalauksesta lattian asennuksiin ja suunnittelutöistä valaistukseen ja värioppiin eivät olleet Hannamarille tuttuja vielä muutama vuosi sitten. Hän työskenteli Pirkanmaan Osuuskaupassa (POK) ravintoalan tehtävissä, kun kuuli, että POKissa haettiin sisäisesti työntekijöitä uuteen, Nokialle avattavaan Kodin Terraan. Työntekijät koulutettaisiin oppisopimuksella sisustusmyyjän tehtäviin.

Tiesin heti, että tätä haluan. Hain, ja pääsin samalla sekä töihin että opiskelemaan. Koulutus alkoi marraskuussa 2009 ja työt Kodin Terrassa toukokuussa 2010, Sulonen kertoo. Tällä hetkellä hänen sisustusalan ammattitutkinnon opinnot ovat viimeisiä arviointeja vaille valmiina.

- Työskentelen sisustusmyyjänä laattojen, lattiapäällysteiden, maalien ja tapettien parissa, hän kertoo työstään.

Terran tarpeisiin

Koulutus oli räätälöity nimenomaan Kodin Terran tarpeisiin ja toteutettiin oppisopimuskoulutuksena.

Yksi arvoistamme on uudistuminen ja oppiminen, joten halusimme mahdollistaa erilaisia työuria jo tuolloin työsuhteessa oleville henkilöille. Isosta hakijajoukosta valittu kymmenen hengen ryhmä aloitti TAKKin kanssa yhteistyössä toteutetun koulutuksen, Nokian Kodin Terran johtaja Kari Koskinen toteaa.

- Ajatuksena oli myös työllistää ihmisiä, joille osuustoiminta-ajatus oli jo tuttu entuudestaan, hän lisää.

Koulutuksen suunnittelun lähtökohtana olivat Kodin Terran tarpeet ja toiveet koulutuksen sisällöistä. Koulutus räätälöitiin huomioiden Kodin Terran valikoimapainotukset, myynnillisesti tärkeät ryhmät sekä asiakastyytyväisyyteen keskittyvät asiat. Tekijöitä koulutettiin eri osastoille.

Tuotteesta lopputulokseen

Millaisia eväitä Hannamari Sulonen kokee saaneensa koulutuksesta sisustusmyyjän työhönsä?

Ennen myin tuotteen, nyt myyn lopputuloksen. Osaan esittää kysymyksiä ja olen varmempi myyjä. Osaan huomioida kokonaisuuden ja ymmärrän mm. lattian värin ja valaistuksen merkityksen valittaessa seiniin uutta väriä.

Varmuutta työhön tuovat opiskelujen aikana suoritetut näytöt. Niissä Sulonen on esimerkiksi stailannut asunnon myyntikuntoon sekä tarttunut toimeen mm. tapetoinnin, maalauksen ja kalusteiden käsittelyn saralla. Oppisopimusmuotoisesta koulutuksesta molemmilla on hyviä kokemuksia.

Oppisopimus on mielestäni loistava tapa kouluttautua uuteen ammattiin. Siinä pääsee heti käsiksi aitoon tekemiseen ja on vielä palkallistakin, Kari Koskinen summaa.


Lue lisää sisustamisesta ja pintakäsittelystä