TAY-Palvelut panostaa palveluosaamiseen

TAY-Palveluiden ensimmäinen ryhmällinen palveluosaajia valmistui ja sai kaulaansa palveluosaajapassit. Kahdeksan kuukauden rupeamaa kokoonnuttiin juhlimaan iloisissa tunnelmissa. TAY-Palvelut Oy tuottaa Tampereen yliopistolle erilaisia palvelutoimintoja kuten kiinteistö, puhtaanapito- ja vahtimestaripalveluita.

Valmennuksen osallistujat oli koottu eri ammattiryhmistä: mukana oli laitoshuoltajia, vahtimestareita ja palvelusihteereitä sekä kiinteistöpalveluiden väkeä. Toimitusjohtaja Juha Mäkinen kiitteli, että lopputöistä saatiin hyviä uusia asioita osallistujien oman ja yrityksen toiminnan kehittämiseen.

Kaasua Kaupissa

Palveluosaajavalmennuksen olennainen osa on kehittämistehtävä, jonka tavoitteena on kehittää omaa työtä tai organisaation toimintaa laajemmin

- Noin vuosi sitten vahtimestareille siirtyi kaasujen vaihto mm. laboratorioihin. Uuden tehtävän myötä syntyi ajatus kehittämistehtävän aiheesta, kertovat Hannele Sainiola ja vahtimestari Mika Rantanen.

Rantanen päivitti, yhdessä kollegansa Olli Pohjoisvirran kanssa, aiemmin hajallaan olleet kaasuohjeet ja kokosi ne rakennuskohtaisiin kansioihin. Kaikki aiheeseen liittyvä tieto saatiin koottua yhteen paikkaan, ja se on nyt tarpeen mukaan helposti löydettävissä.

Läpäisy 100 prosenttia

- Kyseessä oli poikkeuksellinen koulutus, kun läpäisyprosentti oli sata: kaikki aloittaneet saivat vietyä koulutuksen maaliin asti, kiitteli koulutustarkastaja Jani Nieminen Tredun oppisopimuskeskuksesta sekä osallistujia, kouluttaja Taina Malmilehtoa TAKKista että työnantajaa.

Palveluosaaminen on yksi keskeisistä työnantajien arvostamista avaintaidoista toimialasta riippumatta. TAY-Palveluissa panostetaan voimakkaasti henkilöstön kouluttautumiseen ja palvelun jatkuvaan parantamiseen.

- Koulutus pysäytti miettimään omaa asiakaspalveluasennetta ja oli mukavaa päästä kehittämään omaa työtään. Hyvä palvelu muistetaan aina, kiteytti laitoshuoltaja Mia Matomäki työkaverinsa Kati Toivan laatimassa puheessa.


Lue lisää asiakaspalvelukoulutuksesta