Uudet työntekijät löytyivät sittenkin! - Elementtityöntekijöitä RekryKoulutuksella

Rakennustyömailla käy aika vilske ja betonielementtien kysyntä on kovaa. Elementtityöntekijöitä ei kuitenkaan saa suoraan koulun penkiltä. Mistä siis työlle tekijöitä kaiken kiireen keskellä? Tähän kysymykseen tarvitsi vastauksen Suoraman Elementti Oy:n tehdaspäällikkö Tommi Heinonen ottaessaan marraskuussa yhteyttä Tampereella henkilöstöyritys Go Onin yksikönjohtaja Timo Virolaiseen.

– Haimme tehtaalle ammattilaisia töihin, mutta osaavia ihmisiä ei oikein löytynyt, Virolainen kertoo alkutilanteesta.

Sitten syntyi ajatus hyödyntää RekryKoulutusta, koska se tarjoaa valmiin mallin työntekijöiden rekrytointiin ja heidän kouluttamiseensa uusiin tehtäviin. TAKKista tiedettiin löytyvän ammattilaisia kouluttamaan uusia työntekijöitä yhdessä yrityksen kanssa.

Asiat etenivät ripeästi vielä loppuvuoden aikana. Työ- ja elinkeinotoimiston avulla sekä Pirkanmaan ELY-keskuksen rahoituksella luotiin hakuprosessi, joka tuotti Suoraman Elementti Oy:lle kaikkiaan 209 hakemusta. Hakijat olivat työttömiä työnhakijoita tai työttömyysuhan alla olevia työnhakijoita.

– Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka Aikuiskoulutuskeskus pystyy yhdessä muiden toimijoiden kanssa nopeasti vastaamaan yrityselämän tarpeisiin, sanoo yrityspalvelupäällikkö Harri Huhdanpää TAKKista.

Go On huolehti hakuprosessista ja oli yhteydessä TE-toimistoon, joka kävi läpi omasta tietokannastaan työttömät työnhakijat. Vaativa hakemusten käsittely hoidettiin rekrytointiyrityksessä, mutta ratkaisuvalta 17 opiskelijan valinnasta säilyi edelleen yrityksellä.

– Varsinainen valinta olikin meille sitten jo kevyt yhden päivän työ. Seula oli ollut tiukka ja hyvä. Saimme hyvää työntekijäainesta, tehdaspäällikkö Petri Hongisto kiittelee hyvää valmistelua.

Suoraman Elementti Oy:llä on ennestään tehdas Kangasalla. Sen tuotanto vahvistuu juuri valmistumassa olevalla Lempäälän tehtaalla. Yhtiön asiakkaita ovat rakennusliikkeet, jotka käyttävät elementtejä kerrostalojen rakentamiseen.

– Aluksi oli tarve rekrytoida lisää väkeä nykyiselle tehtaalle, mutta sitten tuli myös tarve palkata työntekijöitä kokonaan uudelle tehtaalle, Kangasalan tehtaan tehdaspäällikkö Tommi Heinonen taustoittaa.

Kaikkiaan 50 päivää kestävä koulutus alkoi 9. tammikuuta. Opiskelijat valmistuvat työhönsä 17. maaliskuuta. Koulutuksessa vuorottelevat koulussa opiskelu ja työssä oppiminen.

– Saimme 50 päivän koulutukseen mahtumaan kaiken sen, mitä betonielementtityöntekijän työtehtävään kuuluu, TAKKin Harri Huhdanpää kertoo.

– Lisäksi suoritetaan työturvallisuuskortit ja harjoitellaan nostotöitä jo täällä koululla, koska työturvallisuus korostuu työskenneltäessä raskaiden betonielementtien kanssa, hän painottaa.

– Tämä on hyvä koulutuskonsepti, koska se motivoi opiskelijaa tarjoamalla työpaikan koulutuksen päätteeksi, sanoo Aikuiskoulutuskeskuksen rakennuspuolen koulutuspäällikkö Marko Uusitalo.

– Tällainen yhteistyö on toivottava tapa tehdä asioita. Näin saavutetaan parhaat tulokset ja tarvittavat pätevyydet työelämää varten, vakuuttaa myös Harri Huhdanpää.


Lue lisää rakennusalasta