Kesä töissä muttei haittaa

HM-Isännöintipalveluilla toukokuussa teknisenä isännöitsijänä aloittanut Marko Ahlqvist on tyytyväinen: opintoihin sisältyvä työssäoppimisjakso on tarjonnut monipuolisia työtehtäviä, vastuuta ja mukavia tyyppejä.

Marko Ahlqvist suorittaa tällä hetkellä Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa isännöinnin ammattitutkintoa, joka painottuu tekniseen isännöintiin ja hallinnollisiin tehtäviin. Työssäoppimisjakson ajaksi hän tahtoi nimenomaan HM-Isännöintipalveluille, koska yrityksestä oli positiivinen kuva.

- HM-Isännöintipalvelut on hyvämaineinen ja pitkään alalla ollut toimija. Yrityksen koko on myös mitä mainioin – isommissa firmoissa ei välttämättä pääsisi tekemään näin monipuolisia hommia tai saisi yhtä paljon vastuuta, Ahlqvist pohtii.

- Ja nyt täällä jo oltuani mainitsen ehdottomasti hyväksi puoleksi myös hyvän työilmapiirin, hän lisää.

Vaihtelevuus pitää vireänä

Ala on tuntunut oikealta jo pitkään. Ennen tutkintonsa aloittamista Ahlqvist työskenteli muun muassa rakentamisen ja automaatiotöiden parissa, mikä on antanut isännöitsijän tehtäville hyvän pohjan.

- Konkreettista apua nykyiseen työhön ovat tuoneet erityisesti aiempi tietämys johtamisesta ja projektoinnista, betonielementeistä, korjausrakentamisesta, valvonnasta, kilpailutuksesta sekä hankinnoista, Ahlqvist valottaa.

- Pidän siitä, että työnkuvani täällä on vaihdellut paljon. Olen esimerkiksi ollut tekemässä kerrostalon kuntoarviota saneerauksen yhteydessä, hoitanut tarjouskyselyitä ja budjetointia, valvonut putkiremontteja ja hoitanut erinäisiä asioita vakuutusyhtiöiden kanssa. Toisin sanoen koordinoinut erilaisia projekteja, hän summaa.

Vuoropuhelua ja omatoimisuutta

Ahlqvistin mukaan isännöitsijän ammattitaito rakentuu asiantuntijuudesta ja hyvistä sosiaalisista taidoista. Juuri erilaisten ihmisten kohtaaminen ja vaihtelevat työpäivät hän nimeää työn suolaksi.

- Luottamuksellinen suhde asiakkaaseen on ensiarvoisen tärkeää.  Isännöitsijän tulee käydä aktiivista keskustelua hallitusjäsenten kanssa ja pitää itsensä ajan hermolla. Meidän alalla rakennusmääräykset ja muut asetukset saattavat päivittyä tiuhaankin – näin ollen asioista tulee itse ottaa aktiivisesti selvää. Myös laajasta kontaktiverkostosta on paljon hyötyä, Ahlqvist kertoo.

Ahlqvistin työssäoppimisjakso päättyy lokakuussa, jonka jälkeen on näyttötutkinnon aika. Tulevaisuudesta on jo selvät sävelet.

- Isännöintialan tehtävät ovat minua varten, hän toteaa.

© Jenna Hristov / Mainio
(Juttu on julkaistu alunperin HM-Isännöintipalvelut, asiakaslehdessä 1/2014.)


Lue lisää kiinteistöpalvelualasta